Starší žáky čeká domácí MČR: Těšíme se na jedinečný zážitek
26. dubna 2024

Starší žáky čeká domácí MČR: Těšíme se na jedinečný zážitek

Florbalová sezona v Mladé Boleslavi ještě neskončila. Od pátku 3. května do neděle 5. května se v Městské sportovní hale koná závěrečný turnaj Mistrovství České republiky starších žáků. „Celý náš tým už vyhlíží první zápas. Poslední ligový turnaj jsme odehráli před týdnem, takže čekání naštěstí není tak dlouhé a jsme v zápasovém tempu,“ říká trenér starších žáků Bolky Jakub Gruber.

Jako spolupořadatel měla Bolka jisté místo na MČR. Promítlo se to nějak do přípravy? 

Určitě ano. Vnímali jsme, že máme tým, který by mohl trápit nejlepší týmy a díky tomu, že jsme měli toto privilegium, jsme nemuseli každý zápas „drtit“ sestavu na 10 lidí jen proto, abychom získali co nejvíce kvalifikačních bodů. Naopak jsme se mohli zaměřit na komplexní rozvoj a připravovali jsme co nejvíce hráčů na to, že na konci sezony náš čeká závěrečný turnaj.

Co by měly být hlavní zbraně Bolky? Třeba právě domácí prostředí? 

Jednoznačně. Víme, že budeme doma a že se o to budeme moct opřít. A co se týče herní stránky, máme velice šikovné hráče na míčku, kteří dokážou udělat rozdílové řešení a ve vypjatých momentech ze sebe dokážou dostat maximum.

Ve skupině se utkáte s Havířovem a Pardubicemi. Co od soupeřů očekáváte? 

Na jednu stranu je to trochu neznámá. Budeme se snažit získat co nejvíce informací o našich soupeřích. Rozhodně ale platí, že každý tým, který se na turnaj kvalifikoval, musel v sezoně předvádět stabilní výkony. My se budeme chtít soustředit na vlastní výkon, který nám pomůže k tomu dojít si k našemu cíli.

Program starších žáků Bolky v základní skupině MČR

Pátek 3. května, 9.00 hodin, MSH Mladá Boleslav
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - 1. SFK Havířov

Pátek 3. května, 13.00 hodin, MSH Mladá Boleslav
SOKOLI Pardubice Akademie - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav

Kompletní rozpis zápasů a další informace najdete TADY. Vstup na MČR starších žáků je zdarma. 

Čtěte také: Během MČR starších žáků proběhnou akce pro trenéry