Q&A: Vše důležité k MČR starších žáků v Bolce
26. dubna 2024

Q&A: Vše důležité k MČR starších žáků v Bolce

Od pátku 3. května do neděle 5. května hostí Mladá Boleslav závěrečný turnaj Mistrovství České republiky starších žáků. Všechny zápasy se odehrají v Městské sportovní hale (U Stadionu 1322) a vstupné je zdarma. Připravili jsme přehled nejdůležitějších informací.

Kolik týmů startuje na MČR a jaké je schéma turnaje? 

Dvanáct účastníků je rozdělených do čtyř tříčlenných skupin. Všechny zápasy v rámci skupin se odehrají v pátek. Čtyři vítězové skupin postupují přímo do čtvrtfinále. Ostatních osm týmů čeká osmifinále. Hrají se i zápasy o umístění, takže každý tým nastoupí ve všech dnech a čeká jej minimálně pět zápasů. Kompletní rozpis zápasů a další informace najdete TADY

Kdy hrají starší žáci Bolky? 

Představí se hned v zahajovacím utkání turnaje v pátek od 9.00 hodin proti 1. SFK Havířov. Druhý zápas skupiny pak odehrají v pátek od 13.00 hodin proti týmu SOKOLI Pardubice Akademie. Další program se bude odvíjet od výsledků. 

Jaký je formát zápasů? 

Hraje se 3x10 minut čistého času. V základní části v případě remízy nenásleduje prodloužení. Za vítězství se udělují tři body, za remízu jeden bod. V play-off v případě remízy následuje pětiminutové prodloužení, poté případně tři série nájezdů. Hraje se na hřišti o rozměrech 36x18 metrů. V zápasech mohou nastoupit hráči ročníků 2009 a 2010 (starší žáci) a 2011 a 2012 (mladší žáci). 

Jaká kritéria rozhodují o pořadí ve skupině? 

Počet bodů, v případě shody počet bodů ze vzájemných utkání, dále větší brankový rozdíl a potom větší počet vstřelených branek ze vzájemných utkání. Jestliže je stejný, rozhoduje nejdříve větší brankový rozdíl a následně větší počet vstřelených branek ze všech utkání. Pokud uvedená kritéria neumožní stanovit pořadí, rozhoduje los. 

Kde se turnaj koná? 

Všechny zápasy MČR se odehrají v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi (U Stadionu 1322). Vstupné je zdarma. Návštěvníci mohou využít přilehlý parkovací dům s kapacitou 318 míst, jehož ceník je TADY

Kde najdu videopřenosy?

Všechny zápasy budou streamovány na ceskyflorbal.tv.