Stříbro pro středočeské výběry dorostenců a starších žáků
15. ledna 2019

Stříbro pro středočeské výběry dorostenců a starších žáků

Nejlepší starší žáci a dorostenci jednotlivých regionů bojovali o víkendu 12. a 13. ledna na závěrečných turnajích krajských výběrů. Týmy Středočeského kraje, v nichž měl významné zastoupení klub Technology Florbal Mladá Boleslav, skončily v obou kategoriích stříbrné.

Závěrečný turnaj dorosteneckých výběrů hostila Nová městská sportovní hala v Mladé Boleslavi a v domácím prostředí si zahrála šestice hráčů Technology Florbal MB, konkrétně Marek Korych, Ondřej Tomšík, Zdeněk Vyhnánek, Jan Zoufalý, Martin Sobotka a Štěpán Švejda.

Silný středočeský tým prošel bez prohry až do finále, v němž podle očekávání vyzval výběr Prahy. Vyrovnané utkání nakonec ovládl tým z hlavního města 5:3.

Do all-star týmu byli zařazeni boleslavský brankář Ondřej Tomšík a útočník Marek Korych.

Starší žáci měli závěrečný turnaj v Liberci. Středočeský tým v sestavě s Boleslaváky Alešem Kopalem, Tomášem Červinkou, Kryštofem Kostrounem, Ondřejem Pužmanem, Michalem Fišerou, Matějem Zajíčkem a Radimem Zemanem vyhrál svou základní skupinu (dvě výhry, jedna prohra), zvládl i semifinále a rovněž ve finále čelil soupeři z Prahy. Také starší žáci skončili stříbrní, jedním z trenérů týmu byl kouč mladoboleslavských starších žáků Radim Křenek.