Celostátní soutěže jsou rozlosovány
21. června 2019

Celostátní soutěže jsou rozlosovány

Tipsport Superliga, KB liga juniorů a 1. dorostenecká liga pro sezonu 2019/2020 jsou rozlosovány.

Tipsport Superliga

Schéma elitní soutěže mužů se nemění. Startuje 14 týmů, každý se utká s každým doma a venku, dohromady tedy týmy odehrají 26 kol v základní části. Nováčky jsou FBŠ Hummel Hattrick Brno a Black Angels, kteří nahrazují Bulldogs Brno a TJ Znojmo LAUFEN CZ.

První kolo má víkendový termín 14. a 15. září, Mladá Boleslav svůj úvodní zápas odehraje ve čtvrtek 19. září a souboj s TJ Sokol Královské Vinohrady bude patřit školákům.

KB liga juniorů

Juniorská soutěž pozměnila svůj formát. V úvodní kvalifikační části Boleslav ve čtyřčlenné skupině narazí na Black Angels, FBC Štíři České Budějovice a Prague Tigers. Vítěz skupiny se kvalifikuje do základní části KB ligy juniorů. Týmy na druhých místech skupin čeká “baráž” o zbývající místa v základní části KB ligy juniorů. Poražení z “baráže” a týmy na 3. a 4. místech kvalifikačních skupin hrají 1. ligu juniorů.

1. liga dorostenců

Také dorostenecká soutěž prošla úpravami. V desetičlenné skupině jsou týmy rozděleny do dvou košů po pěti dle výkonnosti. V rámci jednoho košového kola se utkají každý s každým. Dvě nejhorší družstva z horního koše padají do dolního a dvě nejlepší družstva z dolního koše je nahradí. Celkem se hraje pět košových kol.

Mladá Boleslav začíná v dolním koši společně s Black Angels, FBC Česká Lípa, FC Bučis Team a Florbal Primátor Náchod.

Všechny předpisy soutěží a rozlosování najdete tady v záložce Předpisy a rozpisy.