Na Czech Open proti Churu i Höllvikens
21. července 2019

Na Czech Open proti Churu i Höllvikens

Technology Florbal Mladá Boleslav už zná soupeře na prvním ze tří srpnových turnajů, jichž se před startem superligové sezony zúčastní. V základní skupině Czech Open 2019 (8. - 11. srpna v Praze) narazí na švýcarský Chur, Spartu a švédský Höllvikens.

Mladá Boleslav se na tradiční letní turnaj vrací po jednoleté odmlce. V letech 2017 a 2016 hrála čtvrtfinále, o rok dříve dokonce semifinále. 

V elitní kategorii Boleslav nasadí družstvo, jehož jádro budou tvořit hráči ročníků 1994 a mladší a talentovaní mladíci z projektu postupného zapojení mládežnických hráčů do superligového týmu. O něm klub informoval už v červnu

Soupeři v základní skupině A Czech Open 

Chur Unihockey (Švýc.) 

Tým, jehož bránu strážil v minulé sezoně exboleslavský David Rytych, skončil v základní části švýcarské NLA pátý, v následném čtvrtfinále play-off vypadl 0:4 na zápasy s Malans. Nováčem v týmu je Daniel Šešulka z Wileru, odkud s ním přišli do Churu také Miro Lehtinen a Christoph Reich, Rytychův nástupce v bráně. 

Technology Florbal Mladá Boleslav - Chur Unihockey: čtvrtek 8.8., 11.30 (Vinohrady)

ACEMA Sparta Praha 

Semifinalista posledních dvou ročníků Tipsport Superligy se pyšní příchodem kapitána juniorských mistrů světa Josefa Juhy z Bohemians, z Ústí přišel Jakub Kolstrunk. Do švýcarské Basileje přestoupil Ondřej Svatoš, nepokračují ani Slovinci Luka Časar a Róbert Košir.

ACEMA Sparta Praha - Technology Florbal Mladá Boleslav: čtvrtek 8.8., 17.20 (Podvinný mlýn)

Höllvikens IBF (Švéd.)

V nabité švédské superlize skončili Höllvikens v minulé sezoně jedenáctí, daleko od play-off, ale také bezproblémově zachránění. Na borce v oranžovém narazila Boleslav při Czech Open 2016 hned dvakrát: v základní skupiině je porazila 2:1, ve čtvrtfinále pak prohrála 2:3 po nájezdech. Höllvikens před totou sezonou angažovali českého reprezentanta Martina Kisugiteho. Hvězdou týmu je produktivní Johannes Wilhelmsson. 

Technology Florbal Mladá Boleslav - Höllvikens IBF: pátek 9.8., 8.40 (Vinohrady)