Chodov - Boleslav 4:3, první ztráta v sezoně
3. listopadu 2019

Chodov - Boleslav 4:3, první ztráta v sezoně

Vítězná série Technology Florbal Mladá Boleslav skončila v 10. kole Superligy florbalu. Dosud stoprocentní tým padl na hřišti FAT PIPE Florbal Chodov 3:4, když doháněl manko 0:4. Nyní následuje reprezentační přestávka, během které šest boleslavských členů národního týmu čeká cesta do Finska na turnaj Euro Floorball Tour.

FAT PIPE Florbal Chodov - Technology Florbal Mladá Boleslav 4:3 (2:0, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Ondrušek, 14. Řezáč, 31. Vávra (Sýkora), 34. Ondrušek (M. Koutný) - 35. Tad. Chroust (Komárek), 40. Tad. Chroust (Suchánek), 51. Natov (Curney). Rozhodčí: Pangerl, Šedivý. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváků: 264. 

Mladá Boleslav: Bauer – Krzyžanek, Gruber, Zakonov, Suchánek, Höffer – Tom. Chroust, Curney, Natov – Tokoš, Tomašík, Šebek – Bína, Komárek, Tad. Chroust.

Po slušném úvodu utkání, během kterého hosté nedotáhli několik slibných kombinací, se začali prosazovat hráči Chodova. V deváté minutě se Ondrušek od mantinelu protáhl před branku a otevřel skóre, za pět minut na něj navázal Řezáč skórující snadno po nedorozumění v boleslavské defenzivě. 

Boleslav se zadrhla a manko narostlo až na 0:4 po přesilovkovém zásahu Vávry a Ondruškově umístěné střele k tyči. 

Hosté, kteří se připojili k chodovské charitativní akci Pink Bubble, slíbili za každý vstřelený gól 500 korun a boleslavský účet otevřel svým prvním zásahem v sezoně Tadeáš Chroust, jenž před koncem druhé třetiny snížil i na 2:4. 

Na rozdíl jediné brany korigoval v polovině třetí třetiny dorážející Natov a závěr byl proto dramatický. Když časomíra ukazovala 57:43, Boleslav si vzala oddechový čas a následně hrála v šesti bez brankáře, ale ani tak už vyrovnat nedokázala.