Výsledky mládežnických týmů o víkendu 30.11.-1.12.
3. prosince 2019

Výsledky mládežnických týmů o víkendu 30.11.-1.12.

Na přelomu listopadu a prosince patřil kalendář mládežnických soutěží Českého florbalu dorostencům, mladším žákům a hráčům přípravky. Podívejte se na výsledky družstev Technology Florbal Mladá Boleslav a komentáře trenérů.

1. liga dorostenců – skupina B

Technology Florbal MB Black - FbŠ Bohemians DDM Praha 7 10:6 (5:2, 3:2, 2:2)

Komentář trenéra Jakuba Grubera: "Po dlouhé době jsme mohli využít celý náš kádr a v zápase to bylo rázem vidět. Zkušenosti hráčů z juniorské ligy nám dodaly potřebný klid. Hlavně to bylo vidět ve hře s balonem, především v útočném pásmu a přechodu do útoku. Naopak to, co jsme předváděli v obraně, byla naprostá tragédie. To je velká kaňka tohoto zápasu."

Florbal Primátor Náchod - Technology Florbal MB Black 1:7 (1:2, 0:0, 0:5)

Komentář trenéra Jakuba Grubera: "Po strašidelné první třetině jsme ve druhé promarnili několik brankových příležitostí a občas jsme v nich byli i dost zbrklí. Nicméně naší aktivní hrou jsme soupeře k ničemu nepustili a připravili si ho na třetí třetinu, ve které jsme rozhodli o vítězství. Jsem rád, že většina hráčů, kteří hrají pravidelně juniorskou ligu, dokáži přenést zkušenosti a klid i do dorosteneckého týmu. Škoda jen, ze to nejsou všichni."

Liga mladších žáků - skupina 3 – A – 2. koš

Technology Florbal MB Black - Kanonýři Kladno modří 5:3
Panthers Praha - Technology Florbal MB Black 4:3
Florbalová akademie MB "A" - Technology Florbal MB Black 6:2

Komentář trenéra Jana Staňka: "První prosincový den jsme se představili s naším týmem mladších žáků Black na Kladně. První utkání proti Kanonýrům Kladno naši borci zvládli herně i výsledkově a vyhráli zaslouženě 5:3. Ve druhém utkání jsme prohráli nešťastně (3:4 s Panters Praha), kdy jsme dostali rozhodující  branku sedm vteřin před koncem utkání. Celé utkání bylo aktivní z obou stran, my jsme neproměnili několik dobrých příležitostí, přesto jsme z 1:3 dokázali vyrovnat na 3:3, bohužel závěr byl šťastnější pro soupeře z Prahy. I přes prohru  jsme obsadili ve skupině 1. místo, když rozhodovala mini tabulka a na skóre jsme postoupili do finále . Tam nás čekali naši sousedé - Florbalová akademii MB "A". Do utkání jsme sice vstoupili dobře a dali první branku , ale soupeř nás přehrával v  přesné kombinaci a vysokým presinkem (navíc jsme pozdě dostupovali soupeře před naším brankářem), s čímž jsme se celé utkání nedokázali vyrovnat. Nepomohla nám ani závěrečná sedmiminutová hra bez brankáře - prohra 2:6. Škoda. I přes závěrečnou prohru patří našim borcům dík za snahu, předvedenou hru a bojovnost ve všech utkáních."

Liga mladších žáků - skupina 3 – A – 5. koš

FC Bučis Team Black - Technology Florbal MB White 6:3
Technology Florbal MB White - Wizards DDM Praha 10 Orange 6:6
Orka Čelákovice - Technology Florbal MB White 3:12

Komentář trenéra Tomáše Hajného: "Hráči na nedělním turnaji podali ne zcela koncentrovaný a poměrně nevyrovnaný výkon. Vždy se nám dařilo je v určitých častech zapásu a nedokázali jsem hrát koncetrovaně a zodpovědně po celý průběh. S celkovým výkonem týmu jsem spokojený napůl. Kluky čeká hodně práce, ale mám pocit, že je na čem stavět."

Přebor mladších žáků - skupina 3 – 1. koš

Technology Florbal MB Green - ACEMA Sparta Praha Yellow 0:5
OLYMP Florbal Poseidon - Technology Florbal MB Green 4:3
Technology Florbal MB Green - OLYMP Florbal Apollon 4:2

Komentář trenéra Luboše Krkošky: "Na turnaj jsme dorazili jako poslední vítězové prvního koše přeboru, kdy jsme se utkali ve vítězném finále s Olympem Apollon. Tento výsledek jsme chtěli samozřejmě pokud možno zopakovat. Realita však byla úplně jiná než naše představy a očekávání. Hned naše první utkání se Spartou Yellow nás vrátilo velmi tvrdě na zem! Ani tak nešlo o výsledek (prohráli jsme jednoznačně 0:5), ale spíše o výkon! Těžko říci, jestli Sparta byla tak dobrá, anebo my byli tak tragičtí. Ten zápas nám zkrátka nevyšel. Hodně nevyšel! Druhý zápas, byť jsme ho opět bohužel prohráli, byl trošku jiný příběh. Zpočátku naše jednoznačná dominance a vedení 2:0 a spousta neproměněných šancí. Poté však přišly chyby, které nás nejdříve srazily v sebevědomí a posléze nás stály i zápas. Bylo až neuvěřitelné sledovat, jak se může v průběhu dvaceti minut totálně změnit obraz hry! Zápas jsme nakonec projeli 3:4, ale pocitově to bylo mnohem lepší než po prvním zápase. Na poslední utkání jsme si museli počkat až nakonec turnaje, kdy jsme se utkali, a byl to takový paradox, s Olympem Apollon - tedy s týmem, se kterým jsme před 14 dny hráli finále. Teď jsme hráli zápas o udržení.  Utkání jsme zvládli, dá se říct, že jsme si ho dokonce užili. Zvítězili jsme 4:2 a odjížděli tak z turnaje v dobré náladě - jak se říká "konec dobrý, všechno dobré". Poděkování na závěr patří samozřejmě všem rodičům, známým i příbuzným, kteří nás na turnaj přijeli podpořit. Děkujeme."

Přebor mladších žáků - skupina 3 – 4. koš

Technology Florbal MB Blue - OLYMP Florbal Achilles 2:4
SK Florbal Benešov II. - Technology Florbal MB Blue 0:8
Technology Florbal MB Blue - Floorball Club Falcon Blue 6:1

Komentář trenéra Lukáše Studeného: "První zápas jsme prohráli, protože jsme se málo rvali o výsledek. Poté jsme přeskládali sestavu a druhé utkání jasně vyhráli. V závěrečném zápase o třetí místo kluci příkladně bojovali, soupeře přestříleli a zaslouženě vyhráli."

Liga přípravek 3+1 - skupina 3 – B – 1. koš

Technology Florbal MB Black - FAT PIPE Florbal Chodov 12:3
Black Angels 2011 - Technology Florbal MB Black 5:2
Technology Florbal MB Black - Floorball Club Falcon Black 5:7

Komentář trenéra Ondřeje Vaňka: Bude doplněn. 

Technology Florbal MB Blue - Floorball Club Falcon Black 4:4
Florbalová akademie MB "A" - Technology Florbal MB Blue 1:14
Black Angels 2011 - Technology Florbal MB Blue 8:5

Komentář trenéra Roberta Šmola: "O víkendu se náš tým představil před domácím publikem, které nás hnalo dopředu. V prvním zápase po několika nevyužitých 100% šancí jsme remizovali s Falconem. Výkon byl velmi povedený, jen nás zlobila koncovka. Do druhého zápasu jsme vstupovali s tím, že potřebujeme vyhrát nad Akademií o 11 branek, abychom postoupili do finále. Kluci byli namotivovaní a bojovali po celý zápas. Nakonec se nám to povedlo a my postoupili do finále. Tam nás čekali Black Angels. Velmi kvalitní soupeř, který má mnoho dobrých hráčů. Do utkání jsme vstoupili dobře a ujali se vedení 1:0. Bohužel poté jsme dostali několik gólů, po zbytečných chybách. Ale kluci se nevzdali a i díky skvělému publiku, které nám pomáhalo, jsme ve druhé polovině vstřelili několik branek. Bohužel to ale nestačilo a nakonec jsme prohráli 5:8. Vůbec to ale nevadí, jelikož kluci předvedli skvělé výkony. Věřím, že příště se nám bude více dařit v koncovce a že se k nám přikloní i to pověstné štěstíčko. Velké poděkování patří rodičům za podporu."

Liga přípravek 3+1 - skupina 3 – B – 3. koš

DDM Horní Počernice ORKA - Technology Florbal MB White 15:0
Technology Florbal MB White - SK Florbal Benešov I. 0:15
Technology Florbal MB White - ACEMA Sparta Praha Black 5:0

Komentář trenéra Václava Mlsny: "O víkendu jsme se představili na turnaji před domácím publikem. Pro většinu hráčů to byl první domácí turnaj. Máme v týmu spoustu nových hráčů, kteří florbal hrají pouze pár měsíců. Proto nejsou důležité výsledky, ale důležité je sbírat zkušenosti. I když jsou tyto začátky těžké, věřím v lepší zítřky. Musím kluky pochválit, že se nevzdáváli a bojovali až do konce. Děkuji rodičům za podporu a za pomoc při pořádání turnaje."