Josef Pluhař přestupuje do UHC Thun
7. května 2020

Josef Pluhař přestupuje do UHC Thun

Původně to měla být roční epizoda, Josef Pluhař ale nakonec své švýcarské putování prodlouží. Minulou sezonu odehrál ve druhé nejvyšší soutěži za Unihockey Basel Regio, nyní jde o level výš do UHC Thun, který se s Mladou Boleslaví dohodl na přestupu.

Boleslavský odchovanec mířil do Švýcarska původně na jednu sezonu. V květnu 2020 se mu v mateřském klubu měla rozběhnout nová víceletá smlouva. Ale člověk míní a florbalový život mění. Situaci vysvětluje generální manažer Tomáš Pacák: “Pepovi se ve druhé nejvyšší soutěži dařilo, jeho tým aspiroval na postup. Během února mě Pepa požádal, zda by bylo reálné změnit naši dohodu, aby mohl ve Švýcarsku zůstat. Vzhledem k tomu, že on i jeho nový klub UHC Thun se k existujícím závazkům postavili přijatelným způsobem, mohli jsme i my Pepovi opět vyjít vstříc. Jeho švýcarské plány jsou dlouhodobější, proto jsme se domluvili na klasickém přestupu.”

“Rok ve Švýcarsku mi ukázal, že bych chtěl v zemi zůstat déle a zároveň se mi naskytla možnost působit v nejvyšší soutěži. Děkuju Tomášovi za vstřícnost a ochotu tuto variantu řešit. Klukům v Bolce budu dál držet palce,” vzkazuje šestadvacetiletý Pluhař.

V nejvyšší soutěži za Mladou Boleslav nastupoval od sezony 2010/2011. Předtím prošel mládežnickými družstvy klubu. “Za těch mnoho let jsme toho společně dost prožili, hezké vzpomínky zůstávají a já věřím, že to není definitivní loučení. Za klub i osobně přeji Pepovi hodně štěstí a úspěchů v novém působišti,” dodává Pacák. 

Mimochodem, Pluhařovým přestupem zůstane boleslavská stopa ve švýcarském Thunu, protože v minulé sezoně v klubu úspěšně působil Jan Řehoř.