Vstup do sezony 2020/2021. I s novým asistentem trenéra
22. května 2020

Vstup do sezony 2020/2021. I s novým asistentem trenéra

Hráči si rozesedali v posilovně, mezi obvyklými oporami byla i řada talentů a také navrátilec Jan Řehoř. Florbalová Mladá Boleslav čtvrtečním společným mítinkem definitivně otevřela dveře do sezony 2020/2021, tréninky už pár týdnů běží. Tím, kdo se na nich bude podílet, je staronově také Jiří Stožický, který se do Mladé Boleslavi vrací po osmi letech. Bude asistentem trenéra Petra Novotného u superligového týmu, zároveň bude vypomáhat dorostencům, juniorům a také se bude věnovat skautingu.

Stožický trénoval v Mladé Boleslavi od roku 2008, má bronz ze sezony 2009/2010, tým vedl třeba i na premiérovém Poháru mistrů 2011. O rok později odešel do České Lípy, kde působil doposud. 

Nyní nastal čas na návrat. “V České Lípě jsem byl osm let, což je dlouhá doba a uvažoval jsem o nějakém novém impulzu, nové výzvě. Boleslav je v českém florbale číslo jedna a možnosti vrátit se do klubu si hodně vážím,” říká šestatřicetiletý Stožický. 

Jak vzpomínáte na předchozí boleslavskou éru? 

Dostal jsem tu první velkou šanci v mužském florbale. Byly to zajímavé roky, měli jsme úspěchy, jen škoda, že jsme často skončili v semifinále. Vždycky jsme měli super partu, zmíním Tomáše Pacáka, Bangiče, Jirku Boušku, Pavla Boušku. Tyhle vazby mi zůstaly i po odchodu. 

A očekávání od comebacku?

Klub má výborné zázemí a nejvyšší ambice. Pro každého, kdo má florbal rád, je velká výzva pracovat v Bolce. Považuju to za velkou výzvu a věřím, že svým dílem přispěju k naplnění cílů. 

Jak jste zpovzdáli viděl současný boleslavský tým?

Jsou v něm TOP hráči, kteří mají spoustu zkušeností, zažili ve svých kariérách mnoho úspěchů a hráli za zahraniční kluby. Tým je silný a já pokládám za velkou osobní výzvu, abych takovým hráčům byl schopný něco dát. Vnímám to tak, že i já se od nich můžu leccos přiučit.

Petra Novotného jste zažil jako svého svěřence. Jak si budete rozumět jako trenéři-kolegové?

Určitě si vyhovíme. Petr byl parádní hráč, tahoun. Když jsme řešili herní věci, byl důležitou spojkou mezi hráči a mnou. Máme relativně stejný pohled na sport a oba jsme florbalu vždycky dávali všechno. 

Vaše práce pro Bolku má být hodně rozmanitá - také u juniorů, dorostenců a v oblasti skautingu.

Už v České Lípě při mém dlouholetém působení jsem vedl i dorostence a juniory. Mám práci, která mi umožňuje dobré skloubení s florbalem a jsem schopný fungovat v tomto režimu. Těším se. 

Očima generálního manažera

Tomáš Pacák: S Jirkou Stožickým se známe dlouhé roky. Před nějakou dobou se mi ozval s tím, že potřebuje florbalovou změnu a trenérskou výzvu. Domluvili jsme se, že až si vyřeší svoje záležitosti v České Lípě, my pro něj místo mít budeme. Jsem rád, že jsme se domluvili na tříleté spolupráci, která bude spočívat v částečné asistentské roli u mužského týmu, ale posílí také fungování našich dorostenců a juniorů a bude mít na starosti skauting.

Očima hlavního trenéra superligového týmu

Petr Novotný: V osobě Jirky získáváme do klubu trenéra s bohatými zkušenostmi a boleslavskou minulostí. Prožil tu úspěšné roky, známe ho lidsky, považuju ho za florbalového srdcaře. Nepochybuju, že mezi nás dobře zapadne.