UNYP CUP 2020: hodnocení trenérů
31. srpna 2020

UNYP CUP 2020: hodnocení trenérů

Bez výraznějšího výsledkového průlomu se vracejí mládežnické týmy Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav z UNYP CUPU, který uzavřel prázdniny a byl přípravou před blížícím se startem ligové sezony. Přečtěte si hodnocení trenérů jednotlivých kategorií.

Martin Šácha (kategorie junioři, 13. místo na turnaji): 

“Po celou dobu turnaje se nám nepovedlo ani přiblížit se hře, kterou se chceme prezentovat v sezoně, snad kromě zápasu se Štíry České Budějovice. Soustředili jsme se zbytečně na věci, které nemůžeme ovlivnit a z toho plynulo spoustu individuálních chyb. Zbývá nám 14 dní na to, aby se z nás stal kvalitní tým. To je pro nás velká výzva, kterou pevně věřím, zvládneme."

Jiří Stožický (kategorie dorost, 12. místo na turnaji):

"Myslím, že výsledky odpovídají realitě. Máme velké potíže s koncovkou a celkově s kontrolou míčku. Kladně hodnotím chuť a přístup kluků. Jelikož jsem u týmu nový, jsem rád, že jsme měli soustředění, na které navázal tento turnaj, měl jsem čas kluky poznat a na práci s nimi se těším."

Jakub Bína (kategorie starší žáci, 9. místo na turnaji): 

"Turnaj hodnotím pozitivně po herní stránce. Výsledkově jsme bohužel nevyužili potenciál týmu. Nepovedlo se nám zvládnout zápas s Libercem ve skupině, kde jsme svou dominancí měli mít zápas pod kontrolu, ale bohužel soupeř dokázal potrestat naše zbytečné chyby a v útoku jsme nedokázali být dostatečně efektivní. Pak už jsme potvrdili kvalitu týmu a v boji o umístění o 9.-16. místo jsme ani jednou nezaváhali. Jsem spokojen s přístupem kluků, kteří se chtějí zlepšovat a vše, co si říkáme, je hned vidět na hřišti a to vždy není samozřejmost. Zápas od zápasu jsme se dokázali zlepšovat. Důležité je, že jsme dokázali udržet velkou aktivitu a agresivitu a mohli se tak zaměřovat na detaily ve hře a hlavně v obranném systému a nemuseli si jít po základních věcech, jako je chtít vůbec hrát a dát do toho potřebnou energii. Těším se na další pokračování práce v trénincích a příští víkend opět na turnaji. Děkuji rodičům za podporu a zajištění dopravy klukům.”

Milan Tomašík (kategorie mladší žáci, 14. místo na turnaji):

"Klukům, kteří se zúčastnili turnaje, patří velké díky. Nicméně turnaj nám ukázal zejména slabší stránky naší hry. Čeká nás spousta práce, pokud se chceme rovnat těm nejlepším. Pětkový florbal je ošemetný a úplně jiný než trojkový. Je třeba nad tím začít přemýšlet a věnovat se tomu nejen na trénincích. Pokud bude chuť pracovat a věnovat se tomu, věřím, že nás čekají lepší zítřky."

Tadeáš Chroust (katehorie elévové, 9. místo na turnaji): 

"Do turnaje jsme vstupovali s velkým nadšením a chutí se porvat o co nejlepší výsledek. V prvních třech zápasech se nám to dařilo. Hráli jsme týmově a s nasazením bojovat o každý balónek. V prvním zápase play-off ovšem přišel útlum. Po poločasovém vedení o tři góly jsme se už viděli v další fázi turnaje a těžce dostali zápas aspoň do nájezdů. V nich byl šťastnější soupeř a my už pouze bojovali o konečné umístění. Závěrečné dva zápasy se nám podařilo zvládnout jak herně, tak výsledkově. Mířili jsme víš, proto je konečné 9. místo zklamáním. Pokud se ovšem z chyb a přístupu v zápase s Kladnem poučíme do budoucna, tuto školu beru. Děkuji všem hráčům a těším se na další společnou práci a chuť se zlepšovat. Děkuji rodičům za podporu."

Tuto akci finančně podpořilo Statutární město Mladá Boleslav.