Č. Lípa - Boleslav 2:10, vítězný restart na ČT sport
23. listopadu 2020

Č. Lípa - Boleslav 2:10, vítězný restart na ČT sport

Po 46 dnech se Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav vrátil do Livesport Superligy a v dohrávce 3. kola slaví vítězství 10:2 nad FBC 4CLEAN Česká Lípa. Ač byli Severočeši formálně domácím týmem, hrálo se v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi a před televizními kamerami v přímém přenosu ČT sport stanovil Jiří Curney nový rekord v počtu asistencí, 308. nahrávkou překonal svého trenéra Petra Novotného, který držel maximum doposud.

FBC 4CLEAN Česká Lípa - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 2:10 (0:3, 1:2, 1:5)

Branky a nahrávky: 34. Štěrba (Dzierža), 57. Krajcigr (Jirsa) - 13. Tokoš, 16. Tichý (Řehoř), 18. Curney (Natov), 28. Tad. Chroust (Tom. Chroust), 29. Bína (Natov), 42. Komárek (Krzyžanek), 43. Karel vlastní, 47. Bína (Natov), 53. Natov (Curney), 57. Natov (Curney). Rozhodčí: Valenta, Žďárský. Vyloučení: 1:0.Využití: 0:1. Bez diváků.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Krzyžanek, Gruber, Zakonov, Suchánek, Tichý, Höffer - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Komárek, Šebek - Tom. Chroust, Řehoř, Tad. Chroust - Korych, Zoufalý.

Florbaloví účastníci Livesport Superligy dostali stejně jako další elitní sporty vládní výjimku, a tak si Mladá Boleslav a spol. zvykají na nový režim zahranující například předzápasová testování na covid-19.

Tým se čtyřmi rybičkami na dresech jej absolvoval v neděli, všechny výsledky byly negativní, takže kromě lehce zraněného Tomašíka měl boleslavský trenér Novotný k dispozici kompletní tým - včetně pěti navrátilců ze švédského IBK Dalen. 

Mladá Boleslav byla proti České Lípě papírovým favoritem a předpoklady naplňovala od první třetiny, v níž se prosadili přesnými střelami Tokoš, Tichý a Curney. “Hosté” navýšili náskok až na 5:0 po dalších zásazích Tadeáše Chrousta a Bíny, než se dočkala i Česká Lípa. Severočeši se v součtu s předchozími vzájemnými zápasy prosadili proti Mladé Boleslavi po 96 minutách a 19 vteřinách, čekání uťal exboleslavský Štěrba. 

Svěřenci trenéra Novotného dovedli zápas k vítězství 10:2. Asistencí na Natovovu devátou trefu stanovil Jiří Curney nový historický rekord v počtu nahrávek v základní části nejvyšší soutěže, 308. asistencí překonal dosavadního rekordmana, svého trenéra Petra Novotného (307 nahrávek). Posléze si připsal i náhravku s číslem 309.  

Znovu nastoupí Mladá Boleslav v neděli 29. listopadu v Praze proti Black Angels a o den později v pondělí 30. listopadu doma proti Chodovu opět v přímém přenosu ČT sport.