Rozjeté Pardubice budou dalším boleslavským soupeřem
5. února 2021

Rozjeté Pardubice budou dalším boleslavským soupeřem

Doma naposledy dvakrát zvítězili, mezitím sahali po bodech i na hřišti Ostravy. Florbalisté Pardubic se po lednovém covidovém útlumu slušně rozjeli a natahují se po desáté příčce. Teď na jejich hřiště míří Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav. Dohrávka 1. kola Livesport Superligy je na programu v pondělí 8. února od 18.00 hodin ve Sportovní hale Dašická.

Mladoboleslavský tým se během minulého víkendu poprvé v sezoně vyšvihnul na vedoucí příčku a je jasné, že ideálně na ní bude chtít setrvat až do konce základní části. Zbývá odehrát sedm zápasů a nový týden ve znamení cest zahájí svěřenci trenéra Petra Novotného v pondělí v Pardubicích. V pátek zamíří na Vinohrady a v neděli do Liberce. 

Při prosincové sehrávce v mladoboleslavské hale dominovali domácí, když zvítězili 16:2, ale kouč Novotný varuje: “Čeká nás úplně jiný zápas. Pardubice budou chtít doma ukázat, že výsledek z naší haly nebyl úplně odpovídající. Teď se prezentují ve velmi dobré kondici, výsledkově to potvrzují a navíc bojují o každý bod.”

To je pravda - z pardubického pohledu je ve hře klíčová 10. příčka, která sice není vstupenkou do play-off, ale zároveň zaručuje udržení bez nutnosti účastnit se nevyzpytatelného play-down. Sokoli ztrácejí na desátou Českou Lípu jen bod, přičemž mají pět zápasů k dobru. Mimochodem, Pardubice od 30. ledna do 7. března, čili během 37 dnů, odehrají 13 utkání! 

Boleslav pojede do Pardubic den po skončení reprezentačních soustředění. S dospělým národním týmem se od čtvrtka do neděle připravují Lukáš Bauer, Jakub Gruber, Jan Řehoř a Jakub Bína. Na juniorském soustředění je Ondřej Tomšík. 

Boleslavský program

Pondělí 8. února, 18.00, SH Dašická (dohrávka 1. kola)
SOKOLI Pardubice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
Textový on-line přenos / Videopřenos TV Český florbal

Soupisky týmů

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav

SOKOLI Pardubice

Facebook Český florbal | Instagram Český florbal