Dvacítka je ve hře. Protáhne Bolka vítěznou šňůru?
10. února 2021

Dvacítka je ve hře. Protáhne Bolka vítěznou šňůru?

Je to šňůra, která ukazuje na dlouhodobě konzistentní výkonnost bez výsledkových výkyvů. Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav už vyhrál devatenáct superligových utkání v řadě a teď může svou sérii zaokrouhlit na dvacet. V pátek nastoupí lídři tabulky v Praze na Vinohradech a hned v neděli v Liberci.

Týden ve znamení boleslavských cest začal v pondělí v Pardubicích, kde tým Petra Novotného zvítězil přesvědčivě 12:3. Mimochodem, hattricky nastříleli Martin Tokoš a Jan Natov. 

Další soupeři z dolní poloviny tabulky budou následovat, ale už v nedávném rozhovoru hlavní kouč Petr Novotný upozornil: “Bude to těžké období, ale nastavil jsem si, že půjdeme po naší hře a po našem výkonu, abychom byli co nejlépe připravení. Věřím, že výsledky to bude přinášet.”

Vinohrady po loňském průlomu a postupu do play-off, v jehož nedohraném čtvrtfinále byly soupeřem Mladé Boleslavi, v této sezoně hledají ideální formu a aktuálně jsou v tabulce předposlední. 

"Vinohradská hra je pod současnými trenéry dobře organizovaná, postavená na kvalitní defenzivě a brejcích, z nichž hráči umí dávat góly. Potřebujeme chytnout začátek," říká trenér Novotný.

Liberec, nedělní soupeř, bojuje o osmičku. Právě poslední postupové místo do play-off aktuálně drží. V sezoně už dokázal vyhrát ve Vítkovicích (4:3), na Chodově (5:3) i v Praze nad Střešovicemi (4:3 v prodloužení), čili je katem favoritů. Boleslav si musí dát pozor. 

"Je vidět, že Liberec se na těžké zápasy umí nachystat a jejich sebevědomí proti nám bude určitě velké. Chceme od první minuty ukázat, že jsme na Liberec připravení a nehodláme se nechat překvapit," podotýká Novotný. 

Boleslavský program

Pátek 12. února, 19.30, TJ Sokol (dohrávka 10. kola)
TJ Sokol Královské Vinohrady  - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
Textový on-line přenos / Videopřenos TV Český florbal

Neděle 14. února, 16.00, SH ZŠ Dobiášova (23. kolo)
FBC Liberec - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
Textový on-line přenos / Videopřenos TV Český florbal

Soupisky týmů

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav

TJ Sokol Královské Vinohrady

FBC Liberec

Facebook Český florbal | Instagram Český florbal