Vyhlašujeme hráče měsíce února
12. března 2021

Vyhlašujeme hráče měsíce února

Zápasy a turnaje se sice nehrají, ale florbal žije dál. Za leden jsme poprvé vyhlašovali hráče měsíce v jednotlivých kategoriích. Ukazujeme inspirativní příběhy pro ostatní - roli hraje třeba zaujetí hráčů, jejich tréninková morálka, pracovitost či pokroky v dovednostech. Komu patří ocenění za únor 2021?

Přípravka: Tomáš Hartmann

Tom hraje florbal rok a půl, chvíli chodil i na fotbalové tréninky. "Chtěl bych zase trénovat v hale, je to lepší," říká s dětskou upřímností. Za svůj vzor považuje Tadeáše Chrousta. Když nehraje florbal, rád staví LEGO nebo jezdí na kole. 

Jeho trenérovi Václavu Mlsnovi se líbí Tomášovo nasazení a bezproblémové chování na trénincích. "Na Tomášovi je vidět, jak ho florbal baví. Je velmi pohybově nadaný, a když k tomu přidáme solidní práci s míčkem, myslím, že má zajímavé předpoklady do budoucna." 

Elévové: Daniel Kábrt

Ještě když Dan patřil v minulé sezoně do kategorie přípravky, několik turnajů zvládl i mezi elévy. "Baví mě Danův pozitivní přístup a stále dobrá nálada, kterou dokáže šířit při trénincích. Do každého cvičení a cviku jde naplno a vždy se maximálně snaží," popisuje jeho trenér Tadeáš Chroust. 

"Florbal mě baví, protože je to rychlý týmový sport," říká Dan. Mimochodem, za mladší žáky hraje i jeho sourozenec Lukáš. "Občas si spolu zahrajeme," povídá Dan. Rád hraje s kamarády i fotbal. A jeho sny? "Chtěl bych hrát za florbalovou reprezentaci!"

Mladší žáci: Jakub Paradýs

Na školních sešitech, na florbalové soupisce i na diplomu pro hráče měsíce má napsané jméno Jakub, ale při trénincích a zápasech mu nikdo neřekne jinak než Jája. Jáju má v kolektivu každý rád. Trenéři zmiňují jeho takřka stoprocentní tréninkovou docházku. Za svou silnou zbraň považuje střelbu. "A zapracovat musím na běhu," říká. 

Týmové tréninky mu moc chybějí. "Kdyby Jája mohl, do haly by se snad přestěhoval. O prázdninách se těší florbalové kempy a soustředění. Největším zážitkem pro něj bylo, když byl s florbalem ve Švédsku," popisuje jeho maminka Helena. Rád také pomáhá při superligových zápasech jako podavač míčků, v běžných časech nevynechá snad žádné domácí utkání, aby mohl fandit. 

Starší žáci: Ondřej Žitný

Ondra hraje florbal od šesti let, už tenkrát ho moc bavil a píle ho zdobí stále. "Ondra dostal šanci trénovat se staršími kluky a líbí se mi, jak k téhle šanci přistoupil. Snaží se neustále zlepšovat a já věřím, že z něj vyroste výborný sportovec a florbalista," říká jeho trenér Jakub Bína. 

Ostatně i Ondra potvrzuje: "Myslím si, že se staršími kluky se toho víc naučím. Moc mě to baví." Chce se zlepšit po fyzické i technické stránce. Že je na dobré cestě, potvrzuje ocenění hráče měsíce. 

Dorostenci: Štěpán Hendrych

Štěpánovi chybí společné týmové tréninky a především zápasy. "Z ocenění mám velkou radost," říká potěšeně. 

Než se soutěže pozastavily, stihl coby hráč ročníku 2005 nakouknout i do juniorské soutěže, v níž se Mladá Boleslav kvalifikovala mezi 12 nejlepších českých týmů. "Štěpán patří mezi talentované hráče s dobrým a poctivým přístupem," hodnotí jeho trenér Jiří Stožický. Za jeho silnou stránku považuje čtení hry a dobrý přehled o dění na hřišti. "Ocenění získává Štěpán především za svůj přístup a plnění "karanténního" tréninkového plánu."

Junioři: Radovan Kohút

Radovana na tréninku ani v zápase nepřehlédnete. Čahoun, jemuž do dvou metrů nechybí mnoho, přišel do boleslavského klubu v roce 2016, předtím se věnoval hokeji. Jeho oblíbeným týmem v NHL je Edmonton Oilers. 

"Radovan má dlouhodobě jednu z nejlepších tréninkových docházek v týmu, což nyní potvrzuje i svědomitým plněním individuálních tréninků, přestože třeba běhání nepatří mezi jeho nejoblíbenější činnosti," říká trenér Martin Šácha. 

V klubu hraje i jeho sourozenec Filip spadající do kategorie starších žáků. Pro svého mladšího bráchu je teď Radovan coby hráč měsíce tím nejlepším vzorem. "Potěšilo mě to. Hlavně ale doufám, že si v téhle sezoně ještě zahrajeme." Kdo ví... 

HRÁČI MĚSÍCE LEDNA: Přehled oceněných