Veverka Štěpánka si přeje florbalový titul
26. března 2021

Veverka Štěpánka si přeje florbalový titul

V sobotu oblékne dres s číslem 98 a bude poprvé u toho. Novou posilou Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav je veverka Štěpánka. S její pomocí zaútočí Bolka na superligový titul. “Nepochybuju, že to kluci zvládnou,” naznačuje Štěpánka před startem play-off Livesport Superligy. Štěpánka sice nemluví, ale dokázali jsme odezírat z její tváře a díky tomu vznikl tento rozhovor. 

Štěpánko, co ty a sport? 

Každý den u sebe doma pozoruju spoustu sportovců. Víte, bydlím totiž v lesoparku Štěpánka. Máme tam tenisové kurty, hřiště na diskgolf, hned vedle je zimák a taky často vidím holky a kluky, kteří u nás běhají. I florbalisty!

A teď patříš mezi ně. 

Řekla jsem si: Proč ne? Náš lesopark lidé milují, děti nás chodí krmit, my veverky patříme neodmyslitelně k Mladé Boleslavi stejně jako florbal. Moc ráda budu florbalistům fandit.

Jak tě bavilo focení a natáčení videoklipu?

Při focení jsem dostala pár oříšků, takže bezva, cítila jsem se fajn. Florbalku jsem měla v tlapkách poprvé, budu muset ještě potrénovat a taky to odkoukat od kluků. Největší radost jsem měla, když mi na natáčení videa nachystali kytaru a bicí. Hudba je moje! 

Jak se ti líbí číslo 98 na tvém dresu? 

Cítím v něm tu historii - v roce 1998 v Bolce florbal začínal. A funguje to, i když si obě čísla rozdělím. S osmičkou nastupoval Pavel Bouška - ten se mnou hraje v mém videoklipu. Devítku měl zase Petr Novotný. Z něj je teď trenér a já doufám, že mě občas pustí za klukama do šatny, abychom společně oslavili výhry. 

Co takhle v červnu oslavit titul? 

To bych si moc přála! Nepochybuju, že to kluci zvládnou, schopnosti na to určitě mají. Já jim budu v hale fandit ze všech sil a taky se těším, až se mnou na tribunách budou všichni fanoušci. Spolu to rozbalíme ještě víc!