Veverka Štěpánka, další dílek do mozaiky Made in Bolka
26. března 2021

Veverka Štěpánka, další dílek do mozaiky Made in Bolka

Mladoboleslavský florbal představil svého maskota. Inspiroval se ve svém městě, ke kterému dlouhodobě vyjadřuje svůj vztah prostřednictvím iniciativy Made in Bolka. Veverka Štěpánka z mladoboleslavského lesoparku Štěpánka je jejím dalším pilířem. 

Florbal a Mladá Boleslav. Už téměř pět let tohle spojení nejlépe vystihuje slogan Made in Bolka. 

Za tu dobu mladoboleslavský klub vyjádřil své postoje řadou videí a příběhů, Made in Bolka přesahuje lokální prostředí a florbalisté svému městu dělají tu nejlepší reklamu coby dlouhodobí lídři svého sportu. 

Také novinka, veverka Štěpánka, je úzce spjatá s městem Mladá Boleslav, protože maskot dostal podobu a jméno podle zdejšího oblíbeného lesoparku Štěpánka. Představuje se ve videoklipu s remixem písničky Boleslav od skupiny Tři sestry. Florbalový text nazpívali hráči, fanoušci a příznivci klubu. 

“Štěpánce jsme v posledních měsících věnovali velké úsilí a věříme, že na výsledek můžeme být pyšní. Štěpánka je symbolem Mladé Boleslavi - platí to o lesoparku a myslím, že tu naši Štěpánku si fanoušci také snadno oblíbí. Od začátku jsme věděli, že chceme mít maskota, který bude spjatý s naším městem a Štěpánka to splňuje přesně v duchu Made in Bolka,” říká generální manažer klubu Tomáš Pacák. 

Klub představil Štěpánku den před startem play-off Livesport Superligy, do kterého Bolka vstoupí coby největší favorit. Tým vyhrál základní část, během níž nasbíral 74 bodů ze 78 možných a napočítal 25 výher v řadě. 

Čtvrtfinálovým soupeřem Bolky bude pražský tým Black Angels. “Ve vzájemných zápasech v základní části to pro nás byl nebezpečný soupeř, ale věříme, že jsme schopní převést lepší výkony a že to nebude naše poslední série v sezoně. Ambice máme maximální, chceme vyhrát titul,” říká trenér superligového týmu Petr Novotný.

I nová tvář, veverka Štěpánka, k tomu může přispět. Kapitán Jan Natov takovou aktivitu klubu vítá: “Přestože doba je složitá a nemůžeme dělat fanouškům radost přímo v naší hale, věřím, že nám budou držet palce alespoň u videopřenosů. Nápad se Štěpánkou se mi moc líbí, perfektně to pasuje. Když je čas, rád si chodím do lesoparku Štěpánka odpočinout. Teď bude Štěpánka s námi při zápasech a přeju si, aby nám v play-off přinesla štěstí.”