Jednotné sportovní řízení chlapeckých kategorií obou boleslavských florbalových klubů
13. května 2021

Jednotné sportovní řízení chlapeckých kategorií obou boleslavských florbalových klubů

V průběhu dubna došlo k úpravám režimu fungování chlapeckých kategorií klubů Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav a Florbalové akademie Mladá Boleslav, které dlouhodobě spolupracují. Cílem probíhajících změn je maximální zefektivnění činností obou oddílů a zkvalitnění péče o jejich členy.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav postupně přebírá sportovní řízení chlapecké sekce Florbalové akademie. Jde o dohodu obou klubů, z níž by měli těžit především samotní členové. Ti získají nejlepší možný servis a talentovaní hráči chlapeckých kategorií budou mít vytvořené špičkové podmínky pro svůj rozvoj a růst v elitního sportovce.

“V praxi to znamená, že dochází k propojení tréninků všech kategorií a zapojení členů a trenérů Florbalové akademie do našeho procesu, s naším personálním zajištěním, know-how a veškerou související péčí,” vysvětluje šéftrenér Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Petr Novotný, jenž má celkové řízení chlapecké struktury v gesci.

Nejedná se o revoluci či převrat, protože oba kluby dlouhodobě spolupracují a aktuálním krokem chtějí zefektivnit výchovu boleslavských florbalistů. Ostatně je propojuje i dlouhodobé fungování v rámci Sportovního centra mládeže Středočeského kraje pod hlavičkou našeho klubu. “Společně řešíme budoucnost boleslavského florbalu v celorepublikové konkurenci a to i v souvislosti se současnou dobou, která je extrémně těžká pro sportování dětí. Svou činnost musíme maximálně zefektivnit, sjednotit a prohloubit a nabízet nejlepší možný sportovní proces naší mládeži, jejíž rozvoj musí být středobodem snah obou klubů,” říká generální manažer Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Tomáš Pacák.

"Spolupracujeme mnoho let a vždy jsme se zaměřovali na florbalový rozvoj kluků i dívek v našem regionu. Dalším krokem posuneme kvalitu přípravy mladých florbalistů i florbalistek kupředu a nabídneme jim zajímavé sportovní vyžití na vysoké úrovni včetně celkového rozvoje osobnosti. Naším společným cílem je dostupnost florbalu pro všechny, kteří se mu chtějí věnovat," říká prezident Florbalové akademie Mladá Boleslav Tomáš Suchý. 

Florbalová akademie Mladá Boleslav v aktuální sezoně debutovala v Extralize žen a díky své dlouholeté práci se profiluje primárně jako klub zajišťující dívčí a ženský florbal. “Deklarujeme, že i v této rovině si budeme vzájemně pomáhat,” zdůrazňuje Pacák.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav je zase elitním týmem mužské Livesport Superligy a neustále pracuje na rozvoji své chlapecké struktury, která patří k nejlepším v Česku.

Zároveň se kluby domluvily, že jejich společnou snahou bude udržet ve Florbalová akademii kompletní chlapeckou strukturu čítající jedno družstvo v každé kategorii. Všichni hráči však budou fungovat v rámci plánu centrálně řízeného hlavními trenéry a šéftrenéry, jejich zápasový či turnajový režim se bude modifikovat dle výkonnosti. Novému nastavení budou podřízeny také veškeré náborové aktivity.