Vyhlašujeme hráče měsíce dubna
14. května 2021

Vyhlašujeme hráče měsíce dubna

Společné mládežnické tréninky ve venkovních prostorách se postupně během dubna rozběhly a děti v Mladé Boleslavi pomohou po delším čase zase sportovat i jinak než individuálně. A kdo si zaslouží ocenění za duben 2021? Pojďme si představit hráče měsíce a jejich příběhy.

Přípravka: Zuzana Swiderová

Zuzka je u nás v klubu od loňského září. Florbalu se věnují i její bráchové, takže cesta k děrovanému míčku se vyloženě nabízela. Kromě toho Zuzka také tančí, ráda maluje, zpívá a hraje na klavír. Florbal ji baví: "Mezi kluky mám spoustu kamarádů."

To, jak mezi ně zapadla, zmiňuje i trenér přípravky Václav Mlsna: "I když si myslím, že to pro ni nebylo jednoduché, zvládla to skvěle a je platnou členkou týmu. Pohybově je na tom výborně, výrazně se posunula i ve florbalových dovednostech." A z poslední věty by měl určitě radost každý trenér, učitel či rodič: "Chování Zuzky je naprosto bezproblémové a k tréninkům má skvělý přístup."

Elévové: Ondřej Suchý

Ondra hraje florbal už pátým rokem, tedy od první třídy. "Florbal je týmová hra a mě baví, že jsem jejím členem. Baví mě vyhrávat a dávat góly, učit se nové triky a kličky. Už se těším na turnaje," povídá Ondra, jehož florbalovým vzorem je Jan Natov a tím fotbalovým Lionel Messi. Rád taky lyžuje, jezdí na kole a hraje on-line hry. "Chtěl bych to dotáhnout do superligového týmu Mladé Boleslavi," zasní se a celkem jasno má také o svém budoucím povolání: "Rád bych navrhoval domy nebo auta."

A pohled trenéra elévů Tadeáše Chrousta? "Na Ondrovi mě baví jeho zarputilost. Do každého souboje jde na sto procent. I když schytá několik ran, nepoloží ho to. Při každém tréninku sám od sebe pracuje naplno, nemusí do toho být tlačen trenéry. Díky této vlastnosti má výborné předpoklady ve sportu uspět," říká jeho kouč. "Ondra je hodný, pracovitý kluk, u kterého je vidět nadšení z florbalu a sportu obecně. Bohužel mě mrzí, že jsme vzhledem k aktuální situaci neměli šanci týmově zažít víc turnajů a akcí."

Mladší žáci: Petr Vavruška

Trenér Jakub Gruber nadšeně říká: "Trénovat hráče jako Péťu musí být radost pro každého trenéra. Vidím na něm, že se chce v každý moment zlepšovat a dokáže komunikovat o konkrétních věcech." Zmiňuje, že i za duben by si ocenění zasloužilo více hráčů. Co tedy rozhodlo? "Zlomovým bodem pro Péťu bylo zapojení do klubové výzvy Napiš vzkaz hráčům superligového týmu do šatny. Bylo vidět, že si dal doma na vzkazu dost záležet a v součtu s dobrou docházkou na tréninky si zaslouží ocenění právě on. Jsem rád, že můžeme mít v týmu takového hráče."

Petr hraje florbal od předloňského září. "Dřív jsem taky závodně plaval jako záchranář a chodil do hasičů." Florbal si oblíbil, pociťuje na sobě zlepšenou kontrolu míčku, ale vnímá i rezervy: "Musím se zlepšit v bránění proti střelbě soupeře."

Dokud to šlo, chodil na všechny superligové zápasy. "A teď nevynecháme žádný videopřenos," říká. Sleduje taky NHL. "Bavíme se o tom s klukama v týmu," líčí. "Na PS4 mám rád hru NHL21."

Už jste přihlášeni? Bolka Camp nás čeká od 12. do 16. července

Starší žáci: Martin Feigl

Martina vybral jeho trenér Jakub Bína na základě dubnové soutěže, které se účastnilo sedm klubů a společně s Bolkou se na ní podíleli ještě Black Angels a Floorball Club Písek. "Martin byl naším nejaktivnějším členem a navíc prokázal, že je po všech stránkách výborný sportovec," říká kouč Bína.

Florbal není jediný sport, jemuž se Martin věnuje, hraje i fotbal. "V budoucnu se ale chci věnovat florbalu," říká. Teď už je rád, že se může zpět do haly, byť podotýká: "I přesto, jaká je doba, se snažím trénovat, co nejvíc to jde."

Dorostenci: Tomáš Červinka

Tomáše brzy čeká přechod do juniorské kategorie, coby ročník 2004 bohužel ve své druhé dorostenecké sezoně příliš zápasů se spoluhráči z týmu odehrát nemohl, protože covid... 

A jak jej charakterizuje trenér Jiří Stožický? "Tomáš je běhavý hráč, kterému neschází na hřišti maximální nasazení. Vždy měl dobrou docházku a přístup k tréninkům, což si přenesl i do této nelehké doby a distančních či omezených tréninků. Proto si ocenění za duben určitě zaslouží."

Junioři: Jiří Zmatlík

Jirka začínal s florbalem v Sobotce v první třídě na základní škole. Do 11 let současně hrál i fotbal. "Po roce v klubu FBK Jičín přestoupil Jirka k nám do Bolky a už jako dorostenec pravidelně nastupoval za juniory. Nasazení a chuť zlepšovat se mu vydržela doteď," říká trenér Martin Šácha. 

"Z ocenění mám radost. Jsem rád, že je vidět má snaha na trénincích," doplňuje Jirka.