Vyhlašujeme hráče měsíce května
23. června 2021

Vyhlašujeme hráče měsíce května

Postupné rozvolňování prospívá i florbalistům Bolky, každá mládežnická kategorie trénuje v hale dvakrát týdně, k tomu má i venkovní program. Představujeme vám hráče měsíce května i s komentáři trenérů jednotlivých týmů.

Přípravka: Jan Blažek

Trenér Václav Mlsna žasne: "Na prvním halovém tréninku, kde jsme hráli klasicky 3 na 3, mi Honzík vyrazil dech." Pokrok, který udělal během koronavirové přestávky, je prý mimořádný. "Jako kdyby na něm ani nebyla znát pauza. Na hřišti se skvěle pohyboval, nabízel se, výborně střílel." Trenér věří, že se bude dál rozvíjet.

Honzík v červnu oslavil sedmé narozeniny, florbalu se věnuje druhým rokem. "Taky občas hraju fotbal, dřív jsem chodil na tenis," povídá. "Mám rád, když je proti mě brankář a já pořád můžu dávat góly tou děravou hokejkou," líčí s dětskou přirozeností. Jeho vzorem je Milan Tomašík.

Elévové: Samuel Bílý

Bojovnost, to je jedna z klíčových vlastností Samuela. "Když se mu něco nepodaří, nezlomí ho to a bojuje dál," vysvětluje trenér elévů Tadeáš Chroust a popisuje, že jím vybraný nejlepší hráč za květen během zimy i jara pravidelně chodil na individuální tréninky. "Sam se hodně zlepšil v technice, je výborně fyzicky i rychlostně vybavený." 

Ostatně o tom mluví i sám Sam: "Baví mě, že můžu využít své rychlosti a baví mě i práce s florbalkou." Hrával fotbal, ale když s florbalem začali jeho bratranci, chtěl ho zkusit i on. Za vzor považuje Švéda Kima Nilssona. "I já bych si jednou chtěl zahrát na mistrovství světa. V životě chci být úspěšný a šťastný."

A ještě jedna odbočka k fotbalu. Sam správně tipoval: "Češi se na Euru dostanou do osmifinále." Jeho nejoblíbenějšími hráči jsou Jakub Jankto a Chorvat Ivan Perišič.

Mladší žáci: Jiří Miler

Jirka je sportovec tělem i duší. Florbal kombinuje s atletikou a jeho zkušenosti z dlouhých tratí se projevují i na hřišti: "Myslím, že jsem docela rychlý. Pilovat musím střelbu, takže jsem rád za střelecké tréninky." I ve škole má nejradši tělocvik, baví ho také čeština. O sportu má dobrý přehled, jen považte: "Z fotbalu sleduju Premier League a českou ligu, z florbalu naši ligu a švédskou, z hokeje extraligu i NHL a teď samozřejmě mistrovství světa." Má rád Filipa Langera, Milana Tomašíka a Kima Nilssona: "Ten to fakt umí!"

Jeho trenér Jakub Gruber vnímá Jirku jako hráče, který jde příkladem celému týmu. "Jirka je sportovní nadšenec s velkou podporou rodičů ke sportu, což je v tomto věku nesmírně důležité. Spolu s florbalem se Jirka věnuje atletice, což je vidět na jeho sportovním projevu. Ve své kategorii rychlostně hledá jen těžko soupeře, což je jeho veliká výhoda. I proto věřím, že přechod do starších žáků pro něj nebude tak náročný a hned prvním rokem dokáže být prospěšný celému týmu." 

Starší žáci: Dan Silbernagl

Dana zvolil trenér starších žáků Jakub Bína pro jeho chuť do tréninků, komunikaci a samostatnosti. "Proto je naším hráčem měsíce," říká kouč.

Čtrnáctiletý Dan ve volném čase s bráchou hraje fotbal, jezdí na koloběžce. Ale zůstaňme u florbalu: "Vyhovuje mi styl společných tréninků, jsem rád mezi kamarády a chci se zlepšovat - hlavně v koncovce a přesnosti. Taky musím zpracovat na orientaci na hřišti," povídá. 

Dorostenci: Jonáš Kudrna

Jonáš přišel do našeho klubu ze Semil, v Mladé Boleslavi bude studovat Obchodní akademii. Trenér Martin Šácha o něm říká: “Jonáš má velmi dobrý sportovní základ a ve spojení se svou chutí a pracovitostí udělal za posledních pár měsíců velký pokrok. Proto mu patří ocenění hráče měsíce.”

A proč vedla Jonášova cesta právě do Bolky? “Chci se stále víc a víc zlepšovat, věřím, že se mi to zatím daří. Jsou tu kvalitní trenéři, kteří rozumí tomu, co dělají, plus skvělé zázemí, za což jsem rád. Ocenění si vážím.”

Junioři: Kryštof Kostroun

Trenér Martin Šácha o Kryštofovi říká: "Každý trénink chodí odmakat vždy na sto procent a snaží se zlepšit v některé z dovedností. To se mu dařilo velmi dobře i přes určitá omezení tréninkové činnosti."

Kryštof hraje florbal od sedmi let, dřív hrál fotbal. Na zeleném pažitu fandí Spartě. 

"Postupné rozvolňování - především návrat do hal - mi opravdu udělalo radost. Je super, že můžeme trénovat," říká Kryštof. "Za ocenění jsem rád a motivuje mě do další práce."