I dětský florbal ožil! Elévové hráli v Praze
7. června 2021

I dětský florbal ožil! Elévové hráli v Praze

Prvním mládežnickým týmem Bolky, který se po předlouhé přestávce způsobené koronavirovými opatřeními vrátil do hry, jsou elévové. V sobotu 5. května si zahráli na venkovním turnaji v Praze na střeše OC Šestka. Odtud si odvezli stříbrné medaile.

Několikaměsíční čekání na zápasy skončilo. Úlevnými slovy hodnotí turnaj i trenér boleslavských elévů Tadeáš Chroust: "Bylo to dlouhé čekání, ale konečně jsme se dočkali. V prvním zápase na nás byla vidět chybějící praxe. Nebyli jsme důrazní v osobních soubojích a nechávali jsme soupeři příliš mnoho času. Zápas jsme prohráli nešťastným gólem," rekapituluje prohru 2:3 s Tatranem.

Pak Bolka porazila Sokolov 21:2 a Panthers Praha 14:2. "S chutí jsme si zastříleli a užívali si florbal. Konečné druhé místo, zisk medailí a poháru je super odměnou za dlouhé trénování bez zápasu. Venkovní turnaj v hezkém počasí jsme si všichni užili," říká Chroust.

Trenér děkuje všem hráčům za přístup. Jmenovitě vyzdvihuje brankáře Tobiáše Dzura, pro kterého to byl první turnaj v pozici gólmana. "A tým několikrát podržel svými zákroky," oceňuje Chroust. "Děkujeme rodičům za podporu i servis, a zároveň pořádajícímu Tatranu Střešovice za pěkný turnaj."

Během dalšího víkendu si na stejném místě zahraje přípravka.