Bolka je dobrá, tam bys jednou mohl hrát, předpověděl Benešovi praděda
6. července 2021

Bolka je dobrá, tam bys jednou mohl hrát, předpověděl Benešovi praděda

Co může být víc, než když svým rozhodnutím posunete svou kariéru kupředu a ještě tím vyplníte pradědečkovo přání? Tak přesně takhle to má po přestupu do Mladé Boleslavi reprezentant Dominik Beneš.

Ten příběh se má následovně: už když byl Dominik mladší, florbal byl doma pochopitelně téma. A to i při návštěvách pradědy. “Když televize vysílala zápasy, on se díval jedině na Boleslav. Říkal mi: To je dobrý tým, tam bys jednou mohl hrát!”

Před pár týdny mu nová boleslavská posila mohla radostně oznámit, že tohle dávno vyřknuté přání se teď splní. “A praděda byl nadšený. Takhle si to přál a o to radši teď bude zápasy sledovat.”

Aby bylo jasno, Beneš samozřejmě nemíří do klubu s korunkou ve znaku jen proto. Vyhlíží novou výzvu. Těší se na nové spoluhráče. “Řekl bych, že kvalita týmu je tu nejlepší v Česku. Chci být po jejich boku a pracovat na sobě,” říká nováček, který bude nosit na dresu číslo 22. 

Benešovi bude poslední červencový den dvacet let. Vyrůstal v Ústí nad Labem, ale do Boleslavi teď míří oklikou přes Spartu, kam měl v minulé sezoně nejprve vyřízené střídavé hostování a později tam i formálně přestoupil, aby mohl v nejvyšší soutěži ročník dohrát. 

“Když jsem šel do Sparty, praděda mi řekl: Jo, to ujde. Ale Boleslav by byla lepší,” usměje se Beneš. 

Vlastně k tomu nebylo daleko už tou dobou. Boleslav měla Beneše v hledáčku delší čas. “Spartě jsem kývnul hlavně kvůli dojíždění, protože to pro mě bylo snazší skloubit s maturitou,” vysvětluje. 

Střední průmyslovou školu Resslova v Ústí nad Labem na jaře úspěšně dokončil a to znamená… “Že byl čas udělat další krok i v kariéře.”

Stále ještě teenager Beneš toho má v mladičkém věku dost za sebou. O superligových zkušenostech ze Sparty už řeč byla. Na poličce nad postelí mu visí zlato z juniorského šampionátu v Halifaxu. Premiéru už zažil i v dospělé reprezentaci: v únoru byl na prvním soustředění v Kladně a teď premiérově nastoupil do zápasu v Bratislavě proti Slovensku. “Když si vzpomenu na zlato z Halifaxu, udělá mi to hezčí den. Jsou to pěkné vzpomínky, občas si pustím na YouTube highlights.”

Mimochodem, v novém klubu bude mít letitého kamaráda. Už od základky se zná s Miroslavem Fořtem, další novou boleslavskou tváří. “Od druhého stupně jsme chodili i do stejné třídy, takže se známe fakt dlouho. Těším se, že tu budeme spolu,” přikyvuje Beneš, ale to neznamená, že by se ostatních stranil: “Já se těším na všechny. Na Jirku Curneyho, na Honzu Natova. I s Patrikem Suchánkem už jsem se jednou bavil, ještě než jsem šel do Bolky, ten je taky moc fajn. Jsem rád, že jsem v Boleslavi.”