ŠKO-ENERGO CUP 2021 začíná 28. července
21. července 2021

ŠKO-ENERGO CUP 2021 začíná 28. července

V Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi se od středy 28. července do neděle 1. srpna bude hrát ŠKO-ENERGO CUP 2021. V pátém ročníku mezinárodního florbalového turnaje v Mladé Boleslavi bude obhajovat prvenství Floorball Köniz. Švýcarským mistrům budou konkurovat čeští šampioni Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav, semifinalista domácí soutěže ACEMA Sparta Praha a česká reprezentace do 19 let, která se připravuje na domácí světový šampionát.

ŠKO-ENERGO CUPU 2021 se tedy účastní čtyři týmy a zahrají si ve formátu každý s každým. Turnajovou předehrávku obstarala Sparta s juniorskou reprezentací už na konci června, Pražané zvítězili 7:6 po nájezdech a tento výsledek se počítá do turnajové tabulky. 

Mladá Boleslav pořádá mezinárodní florbalový turnaj popáté. ŠKO-ENERGO CUP volně navazuje na první tři ročníky Bohemia Trophy. S titulárním partnerem ŠKO-ENERGO se bude hrát podruhé. 

“Jsme rádi, že můžeme navázat na loňský ročník, kdy se nám navzdory kulminující pandemii, všem rizikům a obtížnému cestování podařilo zachovat mezinárodní status turnaje. Ani letos se bohužel nemůže zúčastnit náš partnerský klub IBK Dalen ze Švédska, ale kvalita turnaje je garantovaná díky účasti dvou šampionů z nejlepších čtyř ligových soutěží na světě. Jsme rádi, že se zúčastní Sparta a juniorská reprezentace ve vrcholné fázi přípravy před mistrovstvím světa, kde bude obhajovat zlato,” uvádí ředitel turnaje Tomáš Pacák. “Toto složení dělá ze ŠKO-ENERGO CUPU jeden z nejlépe obsazených florbalových turnajů, které na světě v mezisezonním období proběhnou.”

Od středy 28. července do neděle 1. srpna se bude hrát v mladoboleslavské hale vždy jeden zápas denně. On-line předprodej vstupenek začíná ve středu 21. července. Denní vstupenka stojí 50 korun, permanentka na celý turnaj 150 korun. Zápasy bude možné sledovat též on-line prostřednictvím TVcom.cz

S ohledem na aktuální epidemiologické podmínky bude kapacita na sezení snížena na 75 procent míst. 

Diváci (s výjimkou dětí do 6 let věku) musí doložit:
a) potvrzení o absolvování RT-PCR vyšetření nejdéle 7 dní před akcí s negativním výsledkem
b) potvrzení o absolvování antigenního vyšetření nejdéle 72 hodin před akcí s negativním výsledkem
c) potvrzení o očkování proti nemoci covid-19, přičemž od dokončení očkování uběhlo nejméně 14 dnů
d) potvrzení o prodělání nemoci covid-19 ve lhůtě 180 dnů

V prostorách haly musí mít diváci nasazený respirátor FFP2/KN95.

Mladoboleslavští fanoušci mají možnost vidět doma naživo svůj tým poprvé od října 2020. Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav odehraje ŠKO-ENERGO CUP v novém složení po mezisezonní odměně kádru. Svou premiéru zažijí posily Dominik Beneš, Matěj Pěnička, Petr Koláčný, Lukáš Punčochář a Miroslav Fořt

Boleslavští budou vstupovat do turnaje v době, kdy od konce předchozí sezony uplynulo teprve pět a půl týdne. “Máme za sebou bláznivý rok, který pokračuje i v letním období, do něhož spadá mnoho juniorských i seniorských reprezentačních akcí a naše příprava je tím hodně ovlivněná. Tím spíš je pro nás ŠKO-ENERGO CUP klíčovou akcí, ze které chceme vytěžit maximum,” řekl trenér mladoboleslavského týmu Petr Novotný. 

Turnajový web: www.sko-energocup.cz