Pařízek do Liberce, Švejda do Vinohrad
20. srpna 2021

Pařízek do Liberce, Švejda do Vinohrad

Dvojice odchovanců Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav bude rozvíjet svůj florbalový talent v sousedních superligových klubech. Obránce Jakub Pařízek přestoupil do FBC Liberec. Útočník Štěpán Švejda bude nově nastupovat za TJ Sokol Královské Vinohrady.

Obránce Pařízek je ročník 2001. V uplynulé superligové sezoně patřil do širšího boleslavského kádru, v závěru sezony vypomáhal České Lípě. Nyní míří na sever opět, ale o kousek vedle do Liberce. “Kuba patří k našim nadějným odchovancům, je to hráč s vynikajícím přístupem ke sportu. Věřím, že dominantnější role v libereckém týmu a velká herní praxe ho v kariéře může posunout. Navíc jde do prostředí, kde působí řada bývalých boleslavských hráčů, což může být pro něj další plus," říká boleslavský trenér Petr Novotný. 

O rok mladší Švejda nastupuje v útoku. Minulá sezona měla být jeho poslední juniorskou, jenže o tečku za mládežnickými léty jej připravila koronavirová pandemie. Objevoval se i v Livesport Superlize, svůj premiérový zásah už má za sebou. “Ačkoliv Štěpán přišel o poslední juniorskou sezonu, jeho chuť do florbalu to neovlivnilo a cítím z něj velké odhodlání prosadit se mezi dospělými. Myslím, že pro Vinohrady bude platným hráčem. Jeho sportovní život bude o to snazší, že v Praze bude zároveň studovat,” poznamenal Novotný. 

Ve Švejdově případě jsou kluby a hráč domluveni, že Boleslav si jej před sezonou 2022/2023 může stáhnout zpět. Ve žlutočerných barvách se uvedl dvěma brankami v zápase Poháru Českého florbalu proti Chodovu (3:9).