Ostrava - Boleslav 1:6, superligová výhra č. 40 v řadě
2. října 2021

Ostrava - Boleslav 1:6, superligová výhra č. 40 v řadě

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav pokračuje na vítězné vlně, na hřišti FBC ČPP Ostrava si díky výsledku 6:1 připsal 40. superligovou výhru v řadě. Obhájci titulu zůstávají v Ostravě, kde je v pondělí čeká superfinálová repríza proti Vítkovicím.

FBC ČPP Ostrava - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 1:6 (0:2, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 39. Pešek (Malajka) - 2. Zakonov (Suchánek), 9. Pěnička (Bína), 25. Šebek (Suchánek), 39. Tokoš, 49. Koláčný (Gruber), 59. Pěnička (Hemerka). Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváků: 157.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Fořt, Hemerka, Zakonov, Suchánek, Koláčný, Gruber - Beneš, Curney, Hemerka - Tokoš, Tomašík, Šebek - Bína, Punčochář, Tad. Chroust.

Ačkoliv měl sobotní zápas naplánovaný start až ve 20.00 hodin, mladoboleslavský tým vyrážel na cestu už ráno tak, aby se Ostravě aklimatizoval včetně procházky, pozdějšího oběda a videoporady.

Trenér Novotný neměnil vítěznou sestavu z předchozích utkání v Pardubicích a proti Bohemians. 

Ta si vedla zdatně, přes 38 minut držela boleslavská defenziva v čele s gólmanem Bauerem čisté konto a za tu dobu si hosté vytvořili čtyřbrankový náskok díky Zakonovovi, Pěničkovi, Šebkovi a Tokošovi. Až v čase 38:30 se ostravská hala zaradovala po přesné Pešatově ráně k tyči (1:4). 

Ostravským nadějím na zvrat ve třetí třetině udělal značnou přítrž Koláčný, který svůj průnik středem dokázal přesně zakončit na 5:1. Šestý gól ještě přidal v závěru do prázdné brány Pěnička. Hosté zaokrouhlili počet svých superligových výher v řadě na čtyřicet - pětadvacetkrát zvítězili v minulé základní části, devětkrát v play-off a šestkrát v nové sezoně.

Mladoboleslavský tým zůstane v Ostravě do pondělí, kdy jej čeká v přímém přenosu ČT sport repríza posledních tří Superfinále. Souboj s Vítkovicemi začíná na televizních obrazovkách v 19.30 hodin.