Výsledky mládežnických týmů o víkendu 2. 10. - 3. 10.
7. října 2021

Výsledky mládežnických týmů o víkendu 2. 10. - 3. 10.

Po celostátních soutěžích juniorů a dorostenců přišel čas také dalších mládežnických soutěží. O víkendu 2. a 3. října se rozjely dlouhodobé soutěže starších žáků a elévů. Výsledky týmů Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav i s komentáři trenérů najdete v tomto článku.

Liga starších žáků - skupina 3 – A – 1. koš

FAT PIPE Florbal Chodov - Předvýběr.CZ Florbal MB Black 9:4
Předvýběr.CZ Florbal MB Black - Tatran OC Šestka Střešovice 3:4
FbŠ Bohemians DDM Praha 7 - Předvýběr.CZ Florbal MB Black 3:7

Komentář trenéra Jana Staňka:
"Po dlouhé odmlce jsme na domácí půdě pořádali další ligový turnaj starších žáků. V prvním utkání byl naším soupeřem Chodov a měl nám co vracet, když v minulých dvou turnajích jsme ho dvakrát vyřadili v play off. Chodovu se to dokonale podařilo, porazil nás 9:4, když jsme mu hlavně napomohli naší špatnou hrou v obranné části. Ve druhém utkání nás čekal Tatran. Utkání bylo vyrovnané až do posledních vteřin utkání, kdy rozhodlo lepší proměňování šancí soupeře a zvítězil těsně 4:3. Navíc měl soupeř výhodu dvou nájezdů (jeden proměnil). A tak nás čekal boj o páté místo proti Bohemians, který jsme zvládli a zaslouženě zvítězili 7:3, i když na začátku utkání soupeř dvakrát vedl.Na turnaji se nám ukázaly nedostatky (hlavně v obranné fázi), na kterých musíme dále pracovat. Velký dík patří všem našim borcům, ale také rodičům za podporu v hledišti a pomoc při pořádání.

Liga starších žáků - skupina 3 – A – 6. kolo

Předvýběr.CZ Florbal MB White - Sport Eden Beroun 0:5
Kanonýři Kladno bílí - Předvýběr.CZ Florbal MB White 6:5
SK Dvojka Praha - Předvýběr.CZ Florbal MB White 3:4

Komentář trenéra Martina Hlušičky: "Turnaj jsme z důvodu nízkého počtu přihlášených družstev odehráli v systému každý s každým. Do prvního utkání s Berounem jsme vstoupili trochu ospale a hned v první minutě jsme inkasovali branku. Celé utkání jsme se nedokázali vyvarovat nepřesnostem v rozehrávce, které soupeř nekompromisně trestal góly. Našim střeleckým pokusům chybělo více přesnosti, a proto jsme ze zápasu odešli gólově naprázdno. Druhé utkání proti Kanonýrům z Kladna, se až do 24. minuty vyvíjelo podle našich představ. Kombinačně jsme byli lepším týmem a i přes přetrvávající nepřesnosti v zakončení jsme si stále drželi dvoubrankový náskok. Poslední dvě minuty tohoto utkání byly doslova hororové. Soupeř nám v nich i díky nemalé dávce štěstí dokázal sebrat vedení a ze stavu 5:3 otočil zápas na konečných 5:6. Do posledního zápasu proti domácímu týmu SK Dvojka Praha jsme díky trochu nešťastnému rozlosování museli nastoupit jen po 15minutové pauze. Utkání tak bylo i testem naší fyzické připravenosti. V tomto zápase kluci předvedli kvalitní výkon a dokázali udržet vedení i v dramatické koncovce zápasu, kdy soupeř zkusil hru v šesti a dokázal snížit náš náskok na konečných 4:3. Zasloužené vítězství zůstalo u nás a klukům patří velké poděkování za předvedený výkon."

Přebor starších žáků - skupina 3 – B – 1. koš

Předvýběr.CZ Florbal MB Green - Butchis B 12:3
ACEMA Sparta Praha PM - Předvýběr.CZ Florbal MB Green 6:4
Předvýběr.CZ Florbal MB Green - FAT PIPE Traverza Chodov Blue 5:0

Komentář trenéra Tomáše Feigla: "Po téměř roce bez soutěžního utkání jsme plni očekávání vlétli na prvního soupeře a je málo co hráčům vytknout. Pěkné kombinace, jistota na míčků, zodpovědné bránění. Snad jen chvilkové polevení po obdržené brance mírně zkazilo dojem z jinak velmi dobrého utkání.

Do druhého zápasu jsme vstoupili výborně a vedli jsme 3:0. Pak jsme ale vypadli z tempa dostali jsme pár laciných gólů po zbytečných ztrátách a utkání se nám již nepodařilo získat zpět. Tato vyrovnaná utkání však právě potřebujeme, abychom se mohli posouvat dopředu a získávali další cenné zkušenosti. Pěkný zápas.

V posledním utkání proti pořádajícímu družstvu jsme si šli od začátku za vítězstvím a tentokrát jsme ho bez větších problémů získali. Již teď se těšíme na další turnaj a doufám, že budou mít naše výkony stoupající tendenci."

Liga elévů 3+1 - skupina 3 – B – 1. koš

Floorball Club Falcon Black - Předvýběr.CZ Florbal MB Black 3:13
Black Angels 2011 - Předvýběr.CZ Florbal MB Black 5:3
Předvýběr.CZ Florbal MB Black - ACEMA Sparta Praha White 9:5
Předvýběr.CZ Florbal MB Black - FBC Draci žlutí 12:0

Komentář trenéra Ondřeje Vaňka: 
"Na turnaj do X3M arény jsme přijeli v silné sestavě, z kluků byla cítit touha po florbale a dobrém výsledku. Hned v prvním zápase jsme to ukázali i na hřišti – aktivní hra, krásné góly, jasná výhra nad Falcony. Následoval již tradiční, silný tým Black Angels. Nadupaný soupeř nás nakonec dokázal přetlačit, konečné skóre 5:3. Kvalitou se zápas vyrovnal celorepublikovým turnajům a florbalově nám dal nejvíce. Motivací zůstává „Bleky“ konečně porazit, je dobré, že takového soupeře máme. Ve zbývajících dvou zápasech jsme byli pány na hřišti a tak došlo i na zkoušku herních variant nebo hry bez brankáře. Na ní musíme dále pracovat. Domů jsme odjeli s pocitem vydařeného turnaje. Děkuji klukům za výkon, od gólmana přes obránce až po útok do toho dali všechno. Rodiče byli příkladní a já jim moc děkuji za podporu trenéra. Na příštím turnaji se budou kluci navíc těšit na souboj s bratrskou Akademií, která ve stejné hale postoupila do našeho výkonnostního koše, gratulujeme."

Liga elévů 3+1 - skupina 3 – B – 2. koš

Předvýběr.CZ Florbal MB White - ACEMA Sparta Praha Red 19:7
FBC Pitbulls Kolín-Pitbulláčkové - Předvýběr.CZ Florbal MB White 4:9
Florbalová akademie MB 2011 - Předvýběr.CZ Florbal MB White 12:3
Předvýběr.CZ Florbal MB White - FAT PIPE Traverza Mukařov 11:7

Komentář trenéra Roberta Šmola:
"V neděli 3.10. se po dlouhé pauze tým elévů White opět pustil do florbalové akce. Na turnaji v X3M aréně na Barrandově jsme se utkali se Spartou, Kolínem, Mukařovem a partnerskou Florbalovou akademií Mladá Boleslav. Nastoupili za nás i Tonda a Šimon z Luštěnic. I díky nim jsme tři utkání vyhráli, nastříleli mnoho gólů a předvedli skvělé brankářské zákroky. Brankářskou výstroj si na každý zápas vyzkoušel jiný hráč. Pouze hráči z Florbalové akademie Mladá Boleslav nám ukázali, že stále máme na čem pracovat. Za elévy debutoval z přípravky Matěj Šmol, který se v prvním zápase prosadil čtyřmi góly. Poprvé se gólově také prosadil Matyáš Dalecký, gratulujeme."