Vyhlašujeme hráče měsíce října
22. listopadu 2021

Vyhlašujeme hráče měsíce října

Po letní přestávce a současně rozjezdu všech dlouhodobých soutěží Českého florbalu se Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav vrací k vyhlašování hráčů měsíce, oceňujeme florbalisty od nejmenší přípravky po kategorii starších žáků. A diplomy za říjen si hráči vůbec poprvé mohli převzít v záři reflektorů v rámci přestávkového programu superligového utkání.

Jediným měřítkem pro ocenění nejsou sportovní výkony, ale třeba i zaujetí hráčů, jejich tréninková morálka, pracovitost, pokroky v dovednostech či mimořádný počin. 

Přečtěte si minipříběhy těch, jimž hlavní trenéři dotyčných kategorií přiřknuli ocenění za říjen 2021.

Vít Valuch (přípravka)

Víťa v půlce ledna oslaví osmé narozeniny, ale s florbalem už toho stihl hodně, hraje zhruba dva roky. Na dresu nosí čtrnáctku podle roku narození. V klubu má i staršího bráchu Vojtu, s nímž rád hraje fotbal, tenis nebo nohejbal. 

Rád fandí celému superligovému týmu, ale když má vypíchnout jedno jméno, je to Tadeáš Chroust, mimochodem jeho budoucí trenér po přechodu do elévů. 

David Novotný (elévové)

Devítiletý David nosí na zádech legendární mladoboleslavskou florbalovou jmenovku, což v tomto případě není shoda jmen. Petr Novotný je totiž jeho strýc. 

Davidovi se na hřišti líbí, jak dokáže střílet góly Jiří Curney. Z dalších sportů obdivuje třeba judistu Lukáše Krpálka. Ve volném čase rád chodí blbnout do Městského bazénu. 

"David si odměnu zaslouží svým přístupem v trénincích, který potvrdil i na turnajích. Udělal velký pokrok v sebevědomí a ve hře 1-1. David má výbornou docházku na tréninky, pravidelně chodí i na méně oblíbené venkovní tréninky," zmiňuje jeho trenér Tadeáš Chroust.

Martin Bucek (mladší žáci)

A jsme u kategorie mladších žáků, v níž patří ocenění Martinovi. Ten se prohání s florbalkou už od šesti let, jeho vzorem je reprezentant Filip Langer. "Florbal je pro mě top," říká. "Taky rád sleduju fotbal, fandím Slavii! Koukám i na hokej."

Martin je rád, že jeho tým může plnohodnotně trénovat a hrát turnaje. "Dávám do toho všechno, aby náš tým vyhrával." A tak to má být... 

Petr Špaček (starší žáci)

Petrovi je čtrnáct, a ačkoliv spadá do kategorie starších žáků, už několikrát naskočil do hry i za dorostence. "Jsem rád za tu příležitost, vyhovuje mi pozice v týmu a jsem v něm rád," vypráví. 

Za své silné stránky považuje přehled na hřišti, driblink a střelbu. "Ale jinak se mám pořád co učit," dodává skromně.

Všichni ocenění dostali diplom a jako dárek zimní kulich z fanouškovské kolekce Made in Bolka Shopu. K slavnostnímu předání došlo při superligovém utkání proti Chodovu 17. listopadu.