Juniory v osmifinále čeká Zlín
12. března 2022

Juniory v osmifinále čeká Zlín

V CE soutěži juniorů začíná osmifinále play-off. Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav do něj postoupil přímo a vyzve Zlín Lions, kteří se mezi šestnáct nejlepších protloukli přes předkolo. Série se hraje na dvě vítězství.

Mladoboleslavský tým může být s dosavadní částí sezony spokojený. V jejím úvodu beze ztráty bodu postoupil z kvalifikace do skupiny elitních dvanácti českých týmů a v ní obsadil páté místo. 

„Musíme ho brát s pokorou. Pro náš mladý tým, který z poloviny tvoří hráči dorosteneckého věku, je to úspěch, který nás těší a je povzbuzením do další práce. Víc než se samotnými výsledky jsem spokojený s tím, že kluci chtějí trénovat, zlepšovat se a daří se nám to. Samozřejmě ale platí, že všichni můžeme pracovat ještě kvalitněji,“ říká hlavní trenér boleslavských juniorů Martin Šácha

Díky umístění v nejlepší osmičce měla Bolka v předkole volno, coby pátý tým tabulky základní části zároveň i jako pátá vybírala soupeře pro osmifinále. Tím bude Zlín, který v předkole vyřadil Sokol Brno I EMKOCase Gullivers 2:0 na zápasy. 

„Bude důležité, abychom se drželi našich herních principů, byli precizní v základních činnostech a v každém zápase podali výkon na hranici svých maximálních možností,“ dodal Šácha. 

Program osmifinále

1. zápas: sobota 12. 3., 17.00, NMSH Mladá Boleslav
2. zápas:
neděle 13. 3., 15.00, SH SPŠ Zlín
případný 3. zápas:
úterý 15. 3., 19.00, NMSH Mladá Boleslav