Boleslav - český juniorský tým 5:6 po nájezdech, po dobrém úvodu prohra
29. července 2022

Boleslav - český juniorský tým 5:6 po nájezdech, po dobrém úvodu prohra

Domácí ŠKO-ENERGO CUP 2022 začal pro Předvýběr.CZ Florbal MB prohrou. V zahajovacím utkání šestého ročníku mezinárodního turnaje pořádaného v Mladé Boleslavi se tým kouče Petra Novotného utkal s českou reprezentací do 19 let a navzdory dobrému začátku s ní padl 5:6 po nájezdech. V sobotu nastoupí boleslavské mužstvo od 18.00 hodin proti švédskému klubu IBK Dalen a v neděli zakončí turnajové boje od 13.00 hodin proti Floorball Köniz.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - česká reprezentace do 19 let 5:6 po nájezdech (3:1, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 3. Krebner (Hemerka), 9. Sládek (Korych), 10. Punčochář (Chroust), 27. Suchánek (Tomašík) , 41. Tomašík (Suchánek) - 10. Palčinský, 31. Petrák (Wertheim), 39. Zubek (Mikoláš), 48. Palčinský (Pobořil), 50. Zubek (Draslar), rozhodující nájezd Zubek. Rozhodčí: Kostinek, Reichelt. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváků: 240.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Hanuš - Punčochář, Hemerka, Fořt, Suchánek, Zakonov, Fišera - Bína, Krebner, Chroust - Koláčný, Tomašík, Šebek - Korych, Sládek, Zoufalý - Seibert.  

Mladoboleslavský klub před začátkem úvodního utkání turnaje pogratuloval svým úspěšným reprezentantům z nedávných Světových her v americkém Birminghamu, kde Lukáš Bauer, Dominik Beneš, Adam Hemerka a Lukáš Punčochář vybojovali s národním týmem bronzové medaile. 

Tahle pozitivní energie jako kdyby se poté přenesla i na hřiště, kde zvláště v úvodních minutách domácí dominovali a přeměnili ji v rychlý náskok 3:0. První dvě trefy zařídili oba nováčci v boleslavském kádru: Matyáš Krebner s Michalem Sládkem.

Tempo se postupně stupňovalo, juniorský národní tým se dostával do hry a ztrátu 0:3 a 1:4 postupně mazal. Nakonec zápas dospěl k nájezdům, v nichž dvakrát uspěli mladí reprezentanti a patří jim v zahajovacím utkání turnaje dva body. Boleslav bere po prohře 5:6 po nájezdech jeden.

Pro domácí budou na ŠKO-ENERGO CUPU další velkou výzvou mezinárodní souboje se švédským IBK Dalen i švýcarským Floorball Köniz.