Boleslav - Bohemians 8:4, vítězný úvod poháru
11. srpna 2022

Boleslav - Bohemians 8:4, vítězný úvod poháru

Po opanovaném ŠKO-ENERGO CUPU se týmu Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav povedl také vítězný vstup do vrcholové části Poháru Českého florbalu. V úvodním domácím utkání tým trenéra Petra Novotného přehrál FbŠ Bohemians 8:4. V pondělí čeká Bolku další pohárový souboj s Orkou Čelákovice, hrát se bude v Nové městské sportovní hale v Mladé Boleslavi od 19.00 hodin.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FbŠ Bohemians 8:4 (1:2, 3:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 15. Suchánek (Tomašík), 27. Suchánek (Tomašík), 33. Beneš (Koláčný), 38. D. Šebek (Koláčný), 45. Tokoš (Tad. Chroust), 45. Koláčný (Beneš), 53. Hemerka, 59. D. Šebek - 8. P. Šebek (Forman), 18. Kisugite (Forman), 39. K. Petrák (Kawulok), 55. K. Petrák (Kisugite). Rozhodčí: Jelínek, Monzer. Vyloučení: 4:6, navíc Forman (Bohemians) ČK. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváků: 145.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Zakonov, Punčochář, Hemerka, Suchánek, Krebner, Gruber - Bína, Beneš, D. Šebek - Sládek, Tomašík, Korych - Tokoš, Zoufalý, Koláčný - Tad. Chroust. 

Mladoboleslavský rozjezd utkání měl k ideálu daleko, domácí prohráli úvodní dvacetiminutovku 1:2 a přestávkové dění v šatně jim pomohlo ke zlepšení výkonu. 

Ve druhé třetině totiž podruhé skóroval Suchánek, navrátilec do sestavy Beneš úspěšně tečoval a Daniel Šebek byl důrazný před brankovištěm. Povedl se obrat na 4:2, dojem z prostřední části pokazil jen gól Karla Petráka 66 vteřin před druhou pauzou. 

Pro konečný výsledek byla určující 45. minuta, během níž skórovali Tokoš s Koláčným, a následně dvě ubráněná oslabení domácích, při nichž Bohemians zkoušeli hru v šesti bez brankáře a do prázdné skóroval Hemerka (7:3). 

V závěrečné desetiminutovce obdržel červenou kartu hostující Forman za zákrok na domácího Tomašíka a Boleslav dovedla zápas k výhře 8:4.

Pro Bolku pokračuje vrcholová část Poháru Českého florbalu už v pondělí. „Venkovní“ zápas s Orkou Čelákovice se hraje v Nové městské sportovní hale v Mladé Boleslavi, začátek je v 19.00 hodin. Skupinovou fázi pak Boleslav zakončí v neděli 21. srpna od 18.00 hodin v Chomutově.