Karlovy Vary - Boleslav 4:8, vítězný návrat do ligy po MS
17. listopadu 2022

Karlovy Vary - Boleslav 4:8, vítězný návrat do ligy po MS

Po 23 dnech se znovu rozběhla Livesport Superliga. Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav se po mistrovství světa vrátil do hry zápasem u nováčka nejvyšší soutěže FB Hurrican Karlovy Vary a ze západu Čech se vrací s „povinným“ vítězstvím 8:4. Už v sobotu Mladá Boleslav nastoupí doma, v 19.00 hodin začíná v Městské sportovní hale atraktivní repríza semifinálového souboje proti Spartě.

FB Hurrican Karlovy Vary - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 4:8 (2:4, 1:0, 1:4)

Branky a nahrávky: 7. Zahraj (Velc), 9. Zahraj (Zeman), 40. Velc (Zeman), 42. Eliáš (Macháček) - 1. Sládek (Suchánek), 6. Zakonov (Tomašík), 8. Tomašík (Suchánek), 10. Sládek (Tomašík), 45. Bína (Natov), 55. Beneš (Tokoš), 58. Bína, 60. Natov (Tokoš). Rozhodčí: Kostinek, Reichelt. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváků: 371.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Týc - Zakonov, Suchánek, Fořt, Gruber, Fišera, Seibert - Sládek, Tomašík, Šebek - Bína, Beneš, Natov - Krebner, Korych, Pěnička - Tokoš, Zoufalý.

Z pětice boleslavských vicemistrů světa odcestovali do Karlových Varů dva: v základní sestavě figuroval Gruber a mezi náhradníky Tokoš, který se později dostal rovněž do hry. Trenér Novotný zároveň uvítal několik navrátilců po zdravotních problémech, například Beneše s Fořtem. Mezi tyče zakleknul Týc. 

Hosté měli v Karlových Varech dobrý úvod, prvně skórovali už po 15 vteřinách, během zahajovací desetiminutovky nastříleli čtyři góly a mnoho nenasvědčovalo průběhu, na který nakonec došlo.

V prostřední části se totiž Boleslav neprosadila vůbec a byli to domácí, kteří zkraje třetí třetiny vyrovnali na 4:4. Závěrečná pasáž ale patřila Středočechům, kteří dovedli zápas k vítězství 8:4. 

V sobotu čeká Bolku domácí utkání, od 19.00 hodin nastoupí proti Spartě, což je opakování semifinálového souboje z jarního play-off. Zároveň se poprvé od letního přestupu představí v Mladé Boleslavi Jiří Curney jako soupeř.