Vítkovice - Boleslav 1:7, vynikající výkon v souboji o druhé místo
4. prosince 2022

Vítkovice - Boleslav 1:7, vynikající výkon v souboji o druhé místo

Sérii čtyř zápasů na venkovních hřištích zahájil Převýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav znamenitě. Ve 13. kole Livesport Superligy zvítězil v tradičně atraktivním souboji na hřišti 1. SC TEMPISH Vítkovice 7:1 a v tabulce se díky tomu posunul na druhé místo právě před svého nedělního soupeře.

1.SC TEMPISH Vítkovice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 1:7 (0:2, 1:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 31. Besta (Matejčík) -  5. Šebek (Sládek), 10. Krebner (Punčochář), 22. Natov (Tomašík), 29. Bína (Pěnička), 34. Šebek (Krebner), 44. Natov (Tokoš), 56. Beneš. Rozhodčí: T. Sojka, K. Sojka. Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Zakonov, Suchánek, Punčochář, Gruber, Seibert, Fišera - Tokoš, Tomašík, Natov - Sládek, Krebner, Šebek - Bína, Beneš, Pěnička. 

Utkání ve Vítkovicích mělo pro Mladou Boleslav takřka snový vývoj. Skóre otevíral Šebek, jenž se otočkou uvolnil do volného prostoru, druhý gól přidával Krebner skórující přesně ze středu. 

Vlastně ani nemuselo mrzet, že Bína v závěru první dvacetiminutovky neproměnil trestné střílení, protože hned zkraje druhého dějství natáhl ke třetímu gólu Natov, pak se prosadil Bína a hosté drželi čistý štít víc než půl zápasu. Boleslavský brankář Bauer inkasoval jedinkrát - v oslabení v 31. minutě z hole Besty. 

Hosté se nenechali vykolejit vítkovickým snížením na 1:4 - naopak ještě Šebek do druhé pauzy vrátil Bolce čtyřbrankový náskok a do konečné podoby 7:1 dovedli výsledek ve třetí třetině skórující Natov s Benešem. 

Mladá Boleslav se tak vrací z Vítkovic s dobrým pocitem z výkonu, svého soupeře jednoznačně přehrála a dokázala se koncentrovat na hru všechny tři třetiny. Teď ji čekají dva souboje s Tatranem Střešovice - nejprve ve středu 7. prosince v rámci Poháru Českého florbalu a hned v sobotu 10. prosince v Livesport Superlize. Oba na hřišti soupeře v pražských Řepích. Poté završí sérii venkovních utkání v České Lípě.