Tatran - Boleslav 11:1, ostudný výkon a dominance soupeře
10. prosince 2022

Tatran - Boleslav 11:1, ostudný výkon a dominance soupeře

Florbalistům Mladé Boleslavi se nepovedl ani jeden ze dvou soubojů s Tatranem Střešovice v rozmezí čtyř dnů. Po středeční prohře 6:9 ve čtvrtfinále Poháru Českého florbalu byla sobotní odveta v Livesport Superlize ještě daleko jednoznačnější, Pražané vyhráli zápas 15. kola 11:1.

Tatran Střešovice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 11:1 (2:0, 6:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 8. Čermák (Sládeček), 16. Havlas (Beneš), 22. Sládeček (Čermák), 31. Kreysa (Tlapák), 32. Meliš (Němeček), 32. Kreysa, 33. Hanák, 37. Péc (Šimek), 48. Tlapák, 54. Šimek, 59. Němeček (Meliš) - 57. Pěnička (Natov). Rozhodčí: Vašíček, Kačer. Vyloučení: 1:2. Využití: 2:0. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Zakonov, Suchánek, Punčochář, Gruber, Seibert, Zoufalý - Tokoš, Tomašík, Natov - Sládek, Krebner, Šebek - Bína, Beneš, Pěnička - Chroust. 

Mladoboleslavský trenér Petr Novotný oproti pohárové středě udělal drobné úpravy v sestavě a bylo zřejmé, že především úvod utkání budou chtít hosté zvládnout lépe než při prvním měření sil s Tatranem v tomto týdnu.

A začátek skutečně nevypadal beznadějně, i tak ale z domácích byla cítit mnohem větší pohoda a lehkost při kombinacích, což potvrdili skórující Čermák s Havlasem. 

Na pomezí první a druhé třetiny měla Bolka dobrou příležitost zkorigovat stav při vyloučení Hanáka, ale gól v přesilovce nedala a v prostřední dvacetiminutovce se úplně sesypala. Střešovický Sládeček skóroval pár chvil po návratu Hanáka z trestné lavice a smrtící byla především branková lavina Tatranu v úseku mezi časy 30:14 a 32:02, kdy Pražané skórovali čtyřikrát. Ránu na 8:0 dal Boleslavi ještě před druhou pauzou Péc. 

Když to situace umožňovala, od třetí třetiny hrála Bolka v šesti bez brankáře, ale i tak se dlouho nedokázala prosadit a navíc prázdnou bránu trefili Tlapák se Šimkem. Na tabuli v tu chvíli svítilo hrozivé skóre 10:0. 

Alespoň čestný úspěch zařídil v čase 56:44 Pěnička, který byl hbitý na brankovišti. Rozhodčí ještě kontroloval u videa, zda střešovický brankář neměl v době dorážky již míček pod kontrolou, ale shledali, že boleslavský útočník byl se svým zakončením rychlejší. 

V čase 58:59 uzavřel skóre domácí Němeček přesilovkovou trefou na 11:1.

Mladé Boleslavi se v utkání nepovedlo téměř nic a z pražských Řep odjížděla s ostudným výsledkem. 

Sérii čtyř venkovních zápasů zakončí ve čtvrtek 15. prosince v České Lípě.