Posila Gašparík: Nemůžu se dočkat, až obléknu dres Bolky
22. prosince 2022

Posila Gašparík: Nemůžu se dočkat, až obléknu dres Bolky

Předčasný vánoční dárek pro fanoušky Bolky? Ano, i tak se to dá říct. Z Otrokovic přichází univerzál Ronald Gašparík, druhý nejproduktivnější hráč slovenské reprezentace na nedávném světovém šampionátu. „Nemůžu se dočkat, až obléknu boleslavský dres,“ vzkazuje dvaadvacetiletý nováček týmu.

Podle vaší první věty se asi nemusím víc ptát, jak se do Bolky těšíte. 

Ano, těším se moc. Jednak na super prostředí a taky na skvělé zázemí, které klub dokáže vytvořit svým hráčům. Jsem rád, že se povedlo přestup dotáhnout.

Co pro vás bylo při rozhodování nejdůležitější? 

To, že Bolka je dlouhodobě po všech stránkách top český klub. Chci se neustále posouvat vpřed, pracovat na sobě a myslím si, že v novém klubu k tomu budu mít ideální podmínky, protože v Bolce je prostředí hodně konkurenční. 

Nejspíš si teď budete muset zvykat na trochu jiný styl hry než v Otrokovicích. Nevadí? 

Kdepak. Za Bolku to teď asi bude trochu na styl fotbalové Barcelony, ale jelikož jsem její fanoušek, tak mi to nevadí. (usmívá se) Naopak, čím víc jsem já nebo moji spoluhráči na míčku, tím je to lepší. 

Velkým soupeřem Bolky je v poslední době Tatran, kde jste v minulosti také působil. Bude to pro vás o to zajímavější?

Budou to zajímavé zápasy. Od té doby, co jsem se vrátil do české superligy jako hráč Otrokovic, jsem ještě proti Tatranu nehrál, protože se to vždycky nějak špatně sešlo. Až na ten zápas dojde, věřím, že i svým přestupem pomůžu vylepšit vzájemné statistiky z této sezony. 

Váš cíl pro tuto sezonu? 

Pomoci Bolce k obhajobě titulu a zvednout nad hlavu trofej po vyhraném Superfinále.