Výsledky mládežnických týmů o víkendu 7. a 8. ledna
12. ledna 2023

Výsledky mládežnických týmů o víkendu 7. a 8. ledna

První herní víkend v novém roce 2023 přinesl našim nejstarším mládežníkům velice důležité tři body, o kterých se rozhodlo až v samém závěru utkání. Hrály i další týmy Bolky, kterým se také dařilo, včetně účasti nejmladších hráčů na Prague Floorball Cupu.

CE liga juniorů

Předvýběr.CZ Florbal MB – BLACK ANGELS YONEX 6:5 (1:1, 1:2, 4:2)

Komentář trenéra Martina Šáchy: „Pro nás důležitý zápas, jsme moc rádi, že se nám výsledkově povedl a herně jsme spokojení s třetí třetinou. Celé utkání bylo ve vysokém tempu a rozhodovala reakce po změně držení míčku. První dvě třetiny jsme se těžko dostávali do útočného pásma, což se ve třetí třetině zlepšilo.“

Liga starších žáků – skupina 3

Předvýběr.CZ Florbal MB Black – FbŠ Bohemians DDM Praha 7 2:1
ACEMA Sparta Praha BLUE – Předvýběr.CZ Florbal MB Black 5:4
Předvýběr.CZ Florbal MB Black – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 4:1

Komentář trenéra Romana Balcara: „Turnaj se nám výsledkově povedl a na chvíli jsme byli blízko finále. Předvedená hra v zápase proti Bohemce nebyla v úvodu dobrá z důvodu ospalého vstupu do zápasu, pomalých reakcí po ztrátě míčku na útočné polovině a častých přečíslení soupeře. V druhé polovině jsme se rychlou rozehrou dostávali do dobrých střeleckých příležitostí, ale neskórovali. Dostupováním hráčů a blokováním střel jsme soupeři často odebírali míček a chodili do brejků, které Bohemka bránila za cenu faulů. Získali jsme tak hru v početní výhodě, kterou jsme využili a zápas vyrovnali. V závěru jsme byli lepším týmem a přidali branku na 2:1. Bohemka stačila už jen reagovat hrou v šesti, kterou jsme ubránili a tak vítězství, v jinak vyrovnaném zápase, bylo naše. 

Zápas proti Spartě byl v mnohem vyšším tempu a dobře rozjetý soupeř šel ve 4. minutě do vedení 2:1. Osobní obranou a blokováním střeleckých pokusů jsme nedali Spartě možnost skórovat. Díky dobrému pohybu celé naší pětice jsme se dostávali do pozic pro zakončení a třemi brankami jsme otočili stav na 4:2 před koncem poloviny. Soupeř znervózněl a dělal chyby, které jsme však nedokázali z potrestat. Přesilová hra nám byla nakonec nevýhodou a soupeř dvěma brejky srovnal na 4:4. V závěru jsme měli horší pohyb a inkasovali z rychlé kombinace. Sparta vyhrála 5:4, ale náš výkon byl velmi dobrý. 

V souboji o 3. místo v turnaji s Chodovem náš výkon limitoval klid na míčku, pomalá rozehrávka a nepokrytý prostor před naší brankou, kam jsme chodili pozdě, nebo vůbec, a proto jsme první polovinu zápasu prohráli 0:1. O přestávce jsme si řekli, co nechceme dělat, a jak Chodov bránit a za necelé tři minuty jsme třemi brankami obrátili vývoj zápasu. Chodovský time a jejich následnou hru v šesti jsme gólově využili a zápas nakonec zaslouženě vyhráli 4:1.”

Přebor starších žáků – skupina 3

Předvýběr.CZ Florbal MB White – Florbalová akademie MB "DB" 20:2
Orka Čelákovice B – Předvýběr.CZ Florbal MB White 1:10
Předvýběr.CZ Florbal MB White – Sk Florbal Benešov B 7:4

Komentář trenéra Pavla Boušky: „O víkendu jsem vyhráli všechny zápasy větším brankovým rozdílem, jelikož jsme jako pořadatelé spadli z 1. koše do čtvrtého a díky tomu jsme všechny soupeře porazili rozdílem třídy.“

Přebor starších žáků – skupina 3

Předvýběr.CZ Florbal MB Green – Wizards DDM SO Praha 10 B 14:1
FAT PIPE Traverza Mukařov - Předvýběr.CZ Florbal MB Green 2:8
OLYMP FLORBAL Achilles - Předvýběr.CZ Florbal MB Green 3:10

Komentář trenéra Luboše Krkošky: „Tuto neděli jsme vyrazili na první „povánoční“ turnaj do Kostelce nad Černými lesy. Nutno říct, že turnaj nám náramně vyšel. Nejen že jsme vyhráli všechna tři utkání, ale navíc jsme si i skvěle „zastříleli“. Vstřelit tolik gólů se nám v této sezoně během jednoho turnaje ještě ani jednou nepodařilo. Kromě vítězství a velkého počtu vstřelených gólů nás ale ještě potěšil způsob, jakým jsme k výhrám došli. Povětšinu herního času se nám dařilo být dominantnějším týmem – drželi jsme míček na svých hokejkách, byli jsme kreativní a vytvářeli si spoustu šancí, v obranné fázi jsme byli soustředění a „týmoví“. Právě týmovost a herní zaujetí nás dovedlo ke všem, nutno říct výrazným a přesvědčivým, vítězstvím. Naše celkové skóre bylo 32 vstřelených a 5 obdržených branek. Nevím, nevím, jestli se nám to ještě někdy podaří zopakovat. Poděkování jako vždy patří všem rodičům za jejich podporu, za jejich čas i za náklady, které neváhají vložit do „našeho podniku“. Díky a gratulace patří samozřejmě také všem hráčům, kteří jsou ochotni věnovat velkou část svého volného času na to, aby mohli neustále zdokonalovat své dovednosti a herní schopnosti a dělat tak radost nejen sobě, ale i svým rodičům a trenérům.“

Liga přípravek 3+1 – skupina 3 (Black)

OLYMP FLORBAL Poseidon - Předvýběr.CZ Florbal MB Black 7:1
FAT PIPE Traverza Chodov - Předvýběr.CZ Florbal MB Black 12:2
Předvýběr.CZ Florbal MB Black – ACEMA Sparta Praha BLACK 2:9
Předvýběr.CZ Florbal MB Black – FBC Kutná Hora – černí 3:2

Komentář trenéra Václava Mlsny: Vzhledem k tomu, že na víkendové turnaje nebyl dostatek trenérů, poprosil jsem o pomoc s trénováním jednoho z tatínků pana Jadrníčka. Tímto bych mu chtěl poděkovat za pomoc. Moc si toho vážím. Už před víkendem jsme věděli, že to bude těžký turnaj, jelikož hráči, kteří běžně hrají za tým Black, byli na PFC. Ale ti, kteří je nahradili, si nevedli vůbec špatně. Sice jen jednou vyhráli, ale podle slov pana Jadrníčka se hráči nevzdávali, makali a snažili se. Za to jsem velmi rád. Věřím, že to byla dobrá zkušenost pro hráče. Děkuji rodičům za podporu.“

Liga přípravek 3+1 – skupina 3 (White)

Florbalová akademie MB “G“ - Předvýběr.CZ Florbal MB White 9:2
Předvýběr.CZ Florbal MB White – BLACK ANGELS MINI 0:0 kontumováno
Florbal Jesenice - Předvýběr.CZ Florbal MB White 11:1
Předvýběr.CZ Florbal MB White – DDM Horní Počernice Orka 0:10

Komentář trenéra Jindřicha Pužmana: Výsledkově se nám tento turnaj nepodařil. Musíme si přiznat, že pohybem, bojovností, rychlostí jsme zaostávali za všemi našimi soupeři. A nesmíme se vymlouvat na to, že naši nejlepší hráči byli na turnaji PFC v Praze. Naším velkým pozitivem bylo, že jsme se v každém zápase zlepšovali. Chtěl bych poděkovat všem za přístup k turnaji.“

Prague Floorball Cup

Kategorie B12

FbŠ Bohemians zelení - Předvýběr.CZ Florbal MB 3:6
Předvýběr.CZ Florbal MB - Florbal Vary 2:8
Předvýběr.CZ Florbal MB - PSKC Okříšky 3:0

Předvýběr.CZ Florbal MB - Kanonýři Kladno 3:1
TJ Sokol Koberovy - Předvýběr.CZ Florbal MB 1:3
Předvýběr.CZ Florbal MB - Prague Tigers White 5:2
FBC Draci bílí - Předvýběr.CZ Florbal MB 6:2

Komentář trenéra Ondřeje Vaňka: „Na PFC Mini jsme se velmi těšili. Je to vždy skvěle organizovaný turnaj v příjemném a přátelském prostředí. Tým 2012 tentokráte složený z borců Předvýběru.CZ a Akademie MB, doplněný 3 hráči z ročníku 2013, byl nalosován do těžké skupiny s Karlovými Vary, Bohemians a Okřišky.

Do turnaje jsme vstoupili výborně, plni elánu jsme porazili Bohemians. Především první trojici se dařilo kombinovat, druhá trojice aktivní hrou nepouštěla soupeře do šancí. Začátek dle představ, před druhým zápasem jsme ještě stihli zafandit kamarádům v týmu 2013. Následovaly Karlovy Vary, pozdější vítěz turnaje. Jeden sporný moment v náš neprospěch a proměněný nájezd Varů po našem faulu pramenícího z přemíry snahy kluky bohužel psychicky rozhodil. Vary byly jasně lepší, my jsme alespoň v průběhu zápasu občas ukázali pěkné útočné akce. V šatnách jsme si řekli, že porážky ke sportu patří, my se poučíme a příště to zvládneme lépe. Již s čistými hlavami jsme se utkali s Okřišky. Náročný zápas jsme výsledkově zvládli, herně jsme střídali lepší okamžiky se slabšími. Vydřenou výhrou 3:0 jsme si zajistili účast ve skupině druhých míst.

První nedělní zápas jsme absolvovali s Kanonýry Kladno. Tým plný šikovných kluků podpořený vzrostlým gólmanem jsme dokázali porazit díky 2 dorážkám a jedné pěkné kombinační akci. Také náš brankář Marek Nezbeda chytal skvěle. Dalším soupeřem byl Sokol Koberovy, který dokázal v základní skupině remizovat s vynikajícím týmem Black Angels. Herně se nám příliš nedařilo, obrana a gólman dokázali Sokol udržet na uzdě, ale dopředu jsme toho příliš nepředvedli. Scházel klid na míčku, zvednutá hlava, nahrávka v pravý moment. S kolegou Martinem Miclíkem jsme hráče burcovali k týmovějšímu pojetí hry. Kluci si to vzali k srdci a dvěma slepenými góly po pěkných kombinacích zlomili zápas na svoji stranu. V následujícím mači jsme si poradili s Tigers orange a čekali na poslední turnajový zápas proti týmu Draků. Ujali jsme se v něm sice vedení, ale Draci důraznou a účelnou hrou dokázali postupně zápas převzít do svých rukou. My jsme se s tvrdou hrou nevyrovnali, místo zlepšení rozehrávky jsme v hlavách propadli. Řešili jsme fauly, rozhodčího, bohužel poučení ze zápasu s Vary se nedostavilo a zápas jsme v klidu nedohráli. Zbytečná kaňka na velmi povedeném turnaji, kde kluci nakonec vybojovali krásné 6. místo.

Chtěl bych poděkovat našim borcům za předvedené nasazení, všechna utkání odmakali naplno. Jsem rád, že se do naší hry stále častěji promítá kombinační hra, budeme na ní nadále pracovat. V obraně se také zlepšujeme, kluci nezklamali. Navíc se oba dva dny chovali jako bezva parta, to nás trenéry nesmírně těší. Moc pěkným momentem bylo hlasité fandění našim přemožitelům z Karlových Varů v průběhu turnaje.

Velký dík patří také rodičům za podporu dětí i trenérů!“

Kategorie B13

K1 Florbal Židenice - Předvýběr.CZ Florbal MB 3:3
Předvýběr.CZ Florbal MB - Black Angels 2013 1:5
Snipers Třebíč - Předvýběr.CZ Florbal MB 6:3
Florbal Jablonec - Předvýběr.CZ Florbal MB 2:6

Předvýběr.CZ Florbal MB - K1 Florbal Židenice 4:3
Kanonýři Kladno - Předvýběr.CZ Florbal MB 2:4

Komentář trenéra Roberta Šmola: Bude doplněn. 

Kategorie B14

Florbal Tachov - Předvýběr.CZ Florbal MB 0:5
Předvýběr.CZ Florbal MB - Floorball Club Písek 3:1
Sokol Brno EMKOCase Gullivers - Předvýběr.CZ Florbal MB  0:13
FBS Olomouc - Předvýběr.CZ Florbal MB 5:4

Předvýběr.CZ Florbal MB - Florbal Vary 3:7
Florbal Tachov - Předvýběr.CZ Florbal MB 1:12

Komentář trenéra Václava Mlsny: „O víkendu jsme se zúčastnili neligového turnaje PFC mini. S tímto turnajem máme už zkušenosti a vždy se tam těšíme. Letos tomu nebylo jinak.

Pro většinu kluků to byl první vícedenní turnaj. Ale na výkonech to vůbec nebylo znát. Ve skupině jsme narazili na týmy z Tachova, písku a na Gullivery z Brna.

Po pěkných výkonech jsme skupinu vyhráli a mohli jsme se těšit na finálovou skupinu, kde se rozhodovalo o umístění na 1. – 4. místě. Na úvod finálové skupiny jsme se utkali s Olomoucí. Po vyrovnaném zápase se nakonec, z vítězství o jeden gól, radoval soupeř. I když jsme prohráli, tak jsem byl na kluky pyšný jak zápas odehráli. V dalším zápase nás čekal Florbal Vary. Opět vyrovnaný a rychlý florbal, který se musel divákům líbit. Šance byli na obou stranách, ale bohužel soupeř byl efektivnější v zakončení. Konečný výsledek, prohra našeho týmu 7:3, úplně neodpovídá tomu co se dělo na hřišti. Ale opět jsem byl s předvedenou hrou spokojený. Před posledním zápasem proti Tachovu jsme věděli, že když vyhrajeme, získáme medaile za 3. místo. Kluci tedy neměli o motivaci nouzi. Zápas jsme odehráli s velkou chutí a nakonec jasně vyhráli vysokým rozdílem. Pak už vypukla dětská radost ze získaných bronzových medailí.

Kluky bych chtěl pochválit za celý turnaj jak skvěle reprezentovali klub na hřišti, ale i mimo něj. Jsme rád, že kluci vytvořili skvělou partu. Věřím, že si to užili. Celkově jsem s turnajem velmi spokojený. Jsem rád že v žádném zápase jsme nepolevili a všechny odehráli ve vysokém tempu. Předvedená hra byla velmi pěkná.

Dále bych chtěl poděkovat organizátorům za skvělý turnaj.

Úplně na závěr bych chtěl poděkovat rodičům za podporu a za pomoc na turnaji.“