Kapitán Natov o probíhající sezoně
6. února 2023

Kapitán Natov o probíhající sezoně

Navrátilec po vážném zranění Jan Natov protíná jednu metu za druhou. Během pár týdnů zvládl v základní části 300. gól, 300. zápas i 500. bod. Především ale doufá, že ty nejsvětlejší momenty přijdou v play-off.

Jaký máte dojem z probíhající sezony? 

Oproti těm předchozím máme výkyvy, což je dané i tím, že máme mladší tým. Budujeme něco nového a museli jsme počítat s tím, že nebudeme vždycky vyhrávat jednoduše a nastanou i horší chvíle. Ty přišly a nebyla jen jedna. Myslím si ale, že je přínosné vidět tým i v situacích, kdy se mu nedaří. Kdyby nám šlo všechno hladce, mohli bychom mít velká očekávání a pak na to dojet. Takhle můžeme být připravení na cokoliv a může nás to posílit. Zároveň máme za sebou i povedené momenty.

Který byste vypíchnul?

S velkým respektem jsme jeli na Pohár mistrů. Víme, jaké má Falun výsledky ve švédské lize a myslím, že pár hráčů napadlo, že můžeme schytat velkou nálož. I když to skončilo 1:6, víceméně jsme 50 minut drželi krok. A podobně zodpovědně jsme přistoupili k zápasu s Curychem a velkým rozdílem jsme švýcarské mistry porazili. To považuju za zkušenost, díky které jsme si jako tým ukázali, že umíme fungovat.

Jak jste spokojený se svým návratem po zranění kolene?

Na začátku sezony jsem byl mile překvapený. Bál jsem se, že florbal se během toho roku, co jsem chyběl, posunul. On se samozřejmě posunul, ale myslel jsem si, že budu ztrácet víc. Byl jsem fyzicky výborně připravený a řekl bych, že jsem do toho vlítnul dobře. Pak přišlo období, ve kterém jsem se pral sám se sebou. Dolehlo na mě, že jsem od operace vlastně rok a půl v kuse trénoval. Navíc se v té době tolik nedařilo naší lajně. Myslím, že teď směřujeme k tomu, aby play-off bylo i z mé strany kvalitní. Dělám pro to všechno.

Cítíte na sobě ještě nějaký deficit po zranění?

Na začátku jsem dost myslel na operovanou nohu. Ta fungovala, jak měla. A tím, že jsem měl z léta dost naběháno, neztrácel jsem v ničem. Jak jsem říkal v předchozí odpovědi, s fyzičkou se teď dodatečně trochu peru, ale myslím, že to doženu, aby to bylo v play-off stoprocentní. 


Statistici už vám napočítali 103 střel, nejvíc z celé Livesport Superligy. Je to projev vaší velké chuti zpět do hry? 

Myslím, že jsem byl vždycky takový. Rád dávám góly, rád rozhoduju, rád jsem u těch klíčových momentů. Když se mi povede dát gól hned na začátku, hraje se mi úplně jinak. Z toho čísla jsem ale překvapený, protože někdy odcházím ze zápasu s pocitem, že jsem ani pořádně nevystřelil. Chuť mám ale pořád. 

Nedávno jste zdolal 500bodovou metu v základní části i další milníky. Co to pro vás znamená? 

Když se při každém takovém momentu ohlédnu, vždycky z toho vyjde, že už florbal hraju hrozně dlouho. Jirku Curneyho už v číslech nikdy nedoženu, ale i tak z toho mám velkou radost. Jsem rád, že jsem byl vždy přínosný. A během každé sezony hlavně doufám, že si nějaké góly ještě nechávám na play-off, ve kterém jsou mnohem důležitější než v základní části.

Závěr základní části přináší zápletku, situace od druhého místa je hodně otevřená. Těšíte se na závěrečné přetahování s Vítkovicemi, Bohemians a dalšími? 

Ono se sice říká, že play-off je jiná soutěž, ale pravda je taková, že v tom týdnu mezi koncem základní části a začátkem play-off už hru moc nezměníte. Tím chci říct, že zápasy s Bohemkou a Vítkovicemi nás dobře prověří a ukážou nám naši realitu. Navíc to jsou soupeři, na které můžeme narazit v play-off. A záměrně nezmiňuju v jaké fázi, protože tabulka je hodně vyrovnaná a ještě to může dopadnout různě. Každopádně to ale bude dobrý test před play-off.