Pardubice - Boleslav 3:14 jednoznačné dění na hřišti i výsledek
12. února 2023

Pardubice - Boleslav 3:14 jednoznačné dění na hřišti i výsledek

Bez větších problémů zvládl Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav utkání 24. kola Livesport Superligy na hřišti Sokolů Pardubice. Na východě Čech hosté zvítězili 14:3. Teď přijde týden pravdy, protože Boleslav vyzve své sousedy v tabulce, nejprve venku čtvrté Bohemians a poté doma druhé Vítkovice.

SOKOLI Pardubice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 3:14 (2:5, 0:6, 1:3)

Branky a nahrávky: 15. M. Bína (Žáček), 19. Zozulák (Šmíd), 41. Zozulák (Prix) - 3. Zoufalý (Korych), 11. Tomašík (Suchánek), 14. Natov (Tomašík), 19. Tomašík z trestného střílení, 20. Pěnička (Korych), 24. Beneš (Tomašík), 29. Tomašík (Sládek), 31. Pěnička (Zoufalý), 32. Šebek (Zakonov), 33. Hemerka (Natov), 39. Suchánek (Sládek), 46. Tomašík (Zakonov), 50. Pěnička, 59. Gašparík (Zakonov). Rozhodčí: Prouza, Rogowski. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:4. Diváků: 325.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Hemerka, Suchánek, Punčochář, Gruber, Zoufalý, Seibert - Gašparík, Tomašík, Natov - Sládek, Zakonov, Šebek - Korych, Beneš, Pěnička - Bína, Krebner, Chroust.

Po páteční domácí výhře 7:3 nad Libercem vstoupili boleslavští hráči do nedělního utkání v Pardubicích velmi přesvědčivě a z úvodního náporu vytěžili vedení 3:0. 

I když se pak dvakrát prosadili i domácí, Boleslav měla vždy poměrně rychlou odpověď a do šaten šla po první třetině s vedením 5:2.

Ta druhá začala přezkoumáváním videa, po některém rozhodčí přiřknuli domácím trestné střílení, ale Zozulák ho neproměnil a na druhé straně se za chvíli spustila gólová smršť. Beneš proměnil přesilovku, Tomašík dokonce tu dvojnásobnou, vzápětí se trefili i Pěnička, Šebek, Hemerka a těsně před druhou sirénou i Suchánek. Boleslav vedla 11:2 a mířila za bezproblémovým vítězstvím. 

V boleslavské sestavě se protočilo všech osmnáct hráčů v poli, do třetí třetiny naskočili i původní náhradníci Bína, Chroust a Krebner. V závěrečné dvacetiminutovce Tomašík uzavřel svou osobní bilanci na skvělých 4+2 a hattrick završil Pěnička. Konečné skóre zní 14:3.

Teď se bude Boleslav chystat na nadcházející víkend, který bude zásadním v boji o co nejlepší příčku pro play-off. Z třetího místa totiž nejprve nastoupí k páteční dohrávce v Praze proti čtvrtým Bohemians a vzápětí v neděli vyzve v domácím prostředí od 17.00 hodin druhé Vítkovice.