Víkend pravdy: proti Bohemians a Vítkovicím
15. února 2023

Víkend pravdy: proti Bohemians a Vítkovicím

Bude to víkend pravdy. Těsně před play-off se Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav utká se svými sousedy v tabulce základní části Livesport Superligy. Proti Bohemians a Vítkovicím půjde boleslavskému týmu o přesvědčivý výkon, ale také o důležité body, protože se bojuje o příčky od druhé po čtvrtou.

Mladá Boleslav se nejprve v pátek 17. února vypraví na pražské Vinohrady, kde budou jejím soupeřem Bohemians. Hráči v zelenobílém už zatopili Bolce v prvním vzájemném utkání této sezony, v říjnu si odvezli výhru 10:6. Dobrou sezonu potvrdili triumfem v Poháru Českého florbalu a před dohrávkou 19. kola ztrácejí na Boleslav šest bodů.  

Tým trenéra Petra Novotného je aktuálně třetí, ale v základní části chce zaútočit na druhou příčku a příležitost k tomu bude mít v neděli 19. února v přímém souboji s aktuálně druhými Vítkovicemi. Ty mají o dva body více.  

Po uplynulém víkendu už Boleslav zároveň ví, že neskončí hůř než čtvrtá. Každá vyšší pozice je však zásadní s ohledem na čtvrtfinálový výběr soupeře. 

„My i oba naši víkendoví soupeři cítíme, že druhé místo po základní části má letos velkou hodnotu, a proto nás čekají zápasy z kategorie play-off. Chceme předvést to nejlepší, co v nás je a výsledkově zvládnout pátek i neděli. Zároveň chceme ukázat, že náš podzimní domácí výsledek s Bohemkou byl výpadkem a neodrážel naši standardní výkonnost,“ řekl trenér Petr Novotný.

dohrávka 19. kola Livesport Superligy

FbŠ Bohemians - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
Hraje se v pátek 17. února od 19.00 hodin v hale TJ Sokol Vinohrady. 
Videopřenos: TVcom.cz 
Matchcenter: ceskyflorbal.cz
Rozhodčí: Filip Drápal, Jakub Pospíšil
Vstupenky on-line: Ticketportal.cz (80 Kč)

24. kolo Livesport Superligy

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - 1. SC TEMPISH Vítkovice
Hraje se v neděli 19. února od 17.00 hodin v MSH Mladá Boleslav. 
Videopřenos: TVcom.cz 
Matchcenter: ceskyflorbal.cz
Rozhodčí: Jakub Furmánek, Vlastimil Šolc
Vstupenky on-line: Ticketportal.cz (90 korun)
Vstupenky na místě: pokladna MSH otevírá hodinu před utkáním (100 korun)