Bohemians - Boleslav 6:9, výhra a v neděli přímý boj o 2. místo
17. února 2023

Bohemians - Boleslav 6:9, výhra a v neděli přímý boj o 2. místo

První ze dvou víkendových úkolů se týmu Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav podařilo splnit. V dohrávce 19. kola zvítězil v Praze na hřišti FbŠ Bohemians 9:6 a posunul se na průběžné druhé místo. To bude hájit v nedělním přímém souboji s Vítkovicemi, které ztrácejí jen bod. Hraje se od 17.00 hodin v Městské sportovní hale.

FbŠ Bohemians - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 6:9 (3:1, 3:5, 0:3)

Branky a nahrávky: 9. Kawulok (K. Petrák), 14. Buršík (Malič), 17. J. Petrák, 23. Rozkovec (Čihák), 31. Rozkovec (Hronek), 36. Bílek (Gajdoš) - 10. Sládek (Gruber), 26. Tomašík (Hemerka), 28. Sládek (Krebner), 32. P. Šebek vlastní, 33. Pěnička (Beneš), 38. Gruber (Sládek), 43. Beneš (Zoufalý), 5č. Sládek (Krebner), 58. Sládek (Tomašík). Rozhodčí: Drápal, Pospíšil. Bez vyloučení. Diváků: 194. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Hemerka, Suchánek, Punčochář, Gruber, Zakonov, Seibert, Zoufalý - Gašparík, Tomašík, Natov - Sládek, Krebner, Šebek - Tokoš, Beneš, Pěnička - Bína.

Hosté odjížděli do Prahy s touhou zvládnout dohrávku a mimo jiné také odčinit podzimní domácí výpadek, při kterém Bohemians zvítězili v Boleslavi 10:6.

Jenže první polovina zápasu na Vinohradech se neobešla bez řady chyb, z nichž zelenobílí vytěžili vedení 3:1 po první třetině. 

Ač se jevil boleslavský vstup do druhé části nadějně, série střel snížení nepřinesla a na druhé straně z brejku naopak trestal Rozkovec na 4:1. 

Strhla se přestřelka a hosté začali dotahovat. Nejdřív snížili na 3:4 a do druhé pauzy dvakrát dotáhli na 5:5 a 6:6. 

Ve třetí třetině už to byl pouze hostující tým, který dával góly. Beneš krátce po návratu ze šaten zblízka dorážel a Boleslav poprvé v utkání vedla (7:6). Náskok navyšoval Sládek dovršeným hattrickem (8:6) a sám poté ještě v závěru doběhl s míčkem k prázdné brance, přidal svůj čtvrtý gól a devátý boleslavský. 

Boleslav se díky zvládnuté dohrávce posunula na druhé místo, které bude hájit v přímém souboji už v neděli, protože do Městské sportovní haly dorazí třetí Vítkovice zaostávající pouze o jeden bod. Začíná se v 17.00 hodin.