Sparta - Boleslav 0:1, rozhodl Natov a postup je blízko
18. března 2023

Sparta - Boleslav 0:1, rozhodl Natov a postup je blízko

Jediná trefa kapitána Jana Natova v čase 22:55 určila vítěze třetího čtvrtfinále play-off Livesport Superligy mezi Spartou a Mladou Boleslaví, hosté vedou v sérii už 3:0 a v neděli mají první příležitost ji uzavřít. Hraje se opět od 19.00 hodin v UNYP Areně

ACEMA Sparta Praha - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branka a nahrávka: 23. Natov (Tomašík). Rozhodčí: Both, Černín. Bez vyloučení. Diváků: 512. Stav série: 0:1.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Hemerka, Suchánek, Punčochář, Gruber, Zakonov, Zoufalý, Seibert - Gašparík, Tomašík, Natov - Sládek, Krebner, Šebek - Tokoš, Beneš, Pěnička

Za vedení 2:0 pro Bolku se přesunula čtvrtfinálová série na sparťanské hřiště a hosté do třetího pokračování nastoupili v totožné zahajovací sestavě jako při domácích utkáních. 

V bezbrankové úvodní třetině měly šance oba týmy - míček tančil na brankové čáře Bauera i poblíž tyčky Benešovy svatyně, ale na gól se čekalo až do 23. minuty, kdy se z pozice ve středu prosadil hostující kapitán Natov.

Málokdo nejspíš čekal, že to bude i jediný gólový moment. Cinkaly tyčky, diváci se v dramatických chvílích nadechovali, brankáři kralovali. A další branku už nedovolili. 

Když už byl domácí Beneš podruhé v prostřední třetině překonán, gól byl neplatil po úspěšné coach challenge sparťanské lavičky. 

Skóre 0:1 vydrželo až do konce, boleslavský Bauer pochytal všech 16 střel soupeře a právem byl zvolen mužem zápasu na hostující straně.

Boleslav už v sérii vede 3:0 a v neděli může rozhodnout o postupu do semifinále.