Natov: Předvedeme nejlepší florbal v sezoně
20. března 2023

Natov: Předvedeme nejlepší florbal v sezoně

Čtvrtfinálovou práci v Praze má Bolka za sebou a do hlavního města se vrátí i v dalším kole. Bude to ještě těžší šichta. Proti Tatranu Střešovice, který v sezoně vyhrál všech 30 dosavadních ligových zápasů. „Byl jsem vážně zvědavý, jestli si nás Tatran do semifinále vybere. Na nás teď je, abychom převedli náš nejlepší florbal v sezoně. Připravíme se,“ říká Jan Natov, kapitán Bolky a mimochodem někdejší hráč Střešovic.

Jaké bylo letošní čtvrtfinále?

Všechny zápasy se Spartou jsou bojovné a obzvlášť v play-off. Sparta se posouvá, každá série proti ní je kvalitnější a kvalitnější. Za to jsem rád, protože dříve některá čtvrtfinále nebyla taková, nedala nám tolik. Myslím, že letošní série nás dobře připravila na semifinále. 

Co jste viděl jako zlomový moment? Obrat v závěru úvodního zápasu? 

V podstatě celou sérii nás trápilo zakončení, nedávali jsme moc gólů. Ale jakmile jsme si dokázali poradit s otočením prvního zápasu, v tom druhém jsme hned hráli seběvědoměji a zvládli to hned od začátku. To hodnotím pozitivně. Třetí zápas byl dost specifický, nenapadlo by mě, že můžeme vyhrát 1:0, ale i takové je prostě play-off. Výhra je výhra. 

Jako kdybyste si v sobotu šetřili góly na nedělní druhou třetinu. 

Jo, dali jsme v ní šest gólů a bylo to přesně to, co jsme potřebovali. Góly nám chyběly, bodlo nám to. Závěrečných dvacet minut proti šesti bylo těžkých, ale zvládli jsme dát i dva góly do prázdné a urvali jsme to. Myslím, že čtvrtý zápas byl z naší strany celkově nejpodařenější. 

Sparta je hodně urputným a bojovným soupeřem. Jste rád, jak se s tím Bolka vypořádala? A že se to neotočilo proti vám? 

To byla věc, na kterou jsme apelovali nejvíc. Trenéři nám to zdůrazňovali, i my v šatně jsme si to připomínali mezi sebou. Věděli jsme, že to je ten faktor, který může ovlivnit sérii - Sparta chtěla hrát fyzicky náročný florbal, chtěla nás rozhodit jakýmkoliv způsobem, ale my jsme se dokázali udržet ve všech zápasech. S velkou pokorou jsme se v uvozovkách nechávali mlátit a chtěli jsme hrát florbal. To jsme zvládli a byl to klíč v sérii. V tom musíme pokračovat.

Je to dobrý vklad do semifinále? 

Ano. Asi nás tam nečeká soupeř, který by chtěl takhle vyloženě hrát. Bude to víc florbalovější. Ale nikdy nevíte, co se může stát. A pokud by na nás takhle protivník nastoupil, my už víme, že to dokážeme v sérii zvládnout. Musíme udržet nervy na uzdě, abychom mohli předvádět to, co nám jde. 

Čeká vás Tatran.

Byl jsem vážně zvědavý, jestli si nás Tatran vybere. Na nás teď je, abychom převedli náš nejlepší florbal v sezoně. Připravíme se. Nebude to s námi mít lehké. 

Program semifinále play-off

1. zápas: úterý 28. března, 20.15, UNYP Arena
Tatran Střešovice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav

2. zápas: středa 29. března, 19.00, SC Řepy

Tatran Střešovice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav

3. zápas: sobota 1. dubna, 14.00
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - Tatran Střešovice (Ticketportal)

4. zápas: neděle 2. dubna, 17.00
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - Tatran Střešovice (Ticketportal)

Doporučujeme využít on-line prodej vstupenek na domácí zápasy v Bolce. Očekáváme zvýšený zájem o tato utkání.