Boleslav – Tatran 6:2, po sobotě vede Bolka 2:1
2. dubna 2023

Boleslav – Tatran 6:2, po sobotě vede Bolka 2:1

Bolka vlétla na svého soupeře ze Střešovice ve třetím semifinále play-off Livesport Superligy pěkně zhurta a měla podporu více než sedmi stovek příznivců. Městská sportovní hala praskala ve švech a na hřišti i v hledišti to vřelo. Domácí kouč zvládl perfektní taktický tah v podání trenérské výzvy a Bína dodatečně nařízený nájezd proměnil. Bolka zápas od začátku druhé třetiny kontrolovala a Tatran k ničemu nepustila. V sérii tedy po výhře 6:2 znovu vede, tentokrát 2:1. V neděli se pokračuje čtvrtým zápasem od 17.00 hodin.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav – Tatran Střešovice 6:2 (2:0, 0:0, 4:2)
Branky a nahárkvy: 11. Bína z trestného střílení, 12. Gašparík (D. Beneš), 45. Punčochář (Šebek),, 49. Gašparík (Sládek), 53. Zakonov (Bauer), 56. Natov (Hemerka) - 51. Hanák (Němeček), 58. Hanák (Meliš). Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváků: 755. Stav série: 2:1. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Zakonov, Suchánek, Hemerka, Gruber - Gašparík, Tomašík, Natov - Sládek, Punčochář, Šebek - Tokoš, Beneš, Bína. 

Repríza loňského Superfinále dorazila po dvou utkáních v Praze také do Mladé Boleslavi. Stejně jako v úterý a ve středu začalo utkání velmi svižně a šance byly na obou stranách hřiště. Výborný taktický tah předvedl trenérský štáb okolo lodivoda Petra Novotného, který si úspěšně vzal trenérskou výzvu a na rozdíl od úterního zápasu v UNYP Aréně se mohl tentokrát mladoboleslavský fanoušek zaradovat, protože Jakub Bína zakončil úspěšně trestné střílení a poslal Bolku do vedení 1:0. Jen minutu po Bínově gólu nahrál Beneš zimní posile Ronaldu Gašparíkovi, který propálil svou ranou brankáře Kříže.

Druhá perioda byla hodně rozkouskovaná, ale branku jsme v ní neviděli. Bolka kontrolovala hru s držením balónku na florbalce, když mezitím Tatranu ubýval čas na to udělat něco s výsledkem. Do kabin se šlo za stavu 2:0 pro domácí. 

Ve třetí třetině se s góly roztrhl pytel. Do trháku se Bolka dostala po trefě Punčocháře a druhou gólovou střelu přidal také Gašparík. Tatran vstřelil branku, jen když byl v šesti hráčích na ploše. V obou takových případech se trefil Tomáš Hanák. Moc úsměvu na tváři to ale hostům nepřineslo, protože mezitím inkasovali do prázdné branky od Zakonova a Natova. Boleslav zvítězila 6:2 a v semifinálové sérii hrané na čtyři výhry vede po sobotě 2:1.

Reportáž napsal: Karel Schamberger