Tatran - Boleslav 9:3, v pátek bude Bolka odvracet vyřazení
6. dubna 2023

Tatran - Boleslav 9:3, v pátek bude Bolka odvracet vyřazení

Ve svízelné situaci je po pátém semifinálovém utkání Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav. Po prohře 3:9 v pražských Řepích poprvé v sérii zaostává, stav je 2:3 a v pátečním pokračování v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi bude domácí tým odvracet vyřazení. Hraje se od 19.00 hodin a v prodejní síti Ticketportal zbývá několik desítek vstupenek na stání.

Tatran Střešovice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 9:3 (2:1, 2:1, 5:1)

Branky a nahrávky: 11. Kreysa (Havlas), 16. Šindelář (Beneš), 22. Němeček (Beneš), 40. Beneš (Šimek), 45. Čermák (Šindelář), 47. Meliš, 58. Tlapák (Havlas), 58. Čermák (Šimek), 60. Havlas (Tlapák) - 5. Tokoš (Tomašík), 37. Pěnička (Gašparík), 45. Pěnička (Gašparík). Rozhodčí: Sýkora, Dolanský. Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Diváků: 1060. Stav série: 3:2.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Zakonov, Suchánek, Hemerka, Gruber - Tokoš, Tomašík, Natov - Sládek, Punčochář, Šebek - Gašparík, Beneš, Bína - Pěnička.

Mladoboleslavský tým ve středu mířil do pražských Řep, na domácí hřiště Tatranu, za vyrovnaného stavu série 2:2, přičemž obě předchozí lichá utkání zvládl. 

Trenér Novotný v sestavě udělal drobnou úpravu, když si své pozice na pravé straně útočných řad prohodili Tokoš s Gašparíkem. 

Ač právě Tokoš v úvodu páté minuty otevřel skóre, Boleslav byla jinak převážně pod tlakem Tatranu, který hnala více než tisícovka diváků. 

V první třetině otočili skóre Kreysa se Šindelářem a hned po návratu ze šaten se prosadil i Němeček. Boleslav se dostala do kontaktu po Pěničkově zásahu v jeho prvním střídání v utkání, jenže stav 3:2 nevydržel dlouho, protože ještě před druhou pauzou a těsně po vypršení přesilovky přidal čtvrtý střešovický gól Marek Beneš. 

Hosté se snažili zvrátit vývoj, ale nedostřel už se nedostali a nevyšla ani hra v šesti bez brankáře. I proto je konečný výsledek 9:3 pro Tatran.

Střešovice tedy vedou v semifinálové sérii 3:2 a ta se nyní přesouvá zase do Mladé Boleslavi, kde se bude hrát v pátek 7. dubna od 19.00 hodin. Tatran má šanci ukončit sérii, Boleslav si zase chce vynutit sedmý, rozhodující zápas. 

V on-line prodeji zbývá přibližně 80 míst na stání (stav ke čtvrtečnímu poledni), vstupenky na sezení jsou od středečního večera vyprodány.