Boleslav - Tatran 1:2pp, sezona končí v 6. semifinále
8. dubna 2023

Boleslav - Tatran 1:2pp, sezona končí v 6. semifinále

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav končí před branami BigBoard Superfinále. Poprvé od roku 2016 boleslavský tým nebude bojovat o titul v závěrečném zápase sezony, v semifinálové sérii totiž podlehl favorizovanému Tatranu Střešovice 2:4 na utkání. V tom šestém Boleslav prohrála 1:2 v prodloužení.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - Tatran Střešovice 1:2 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Tomašík - 9. Havlas (Hanák), 64. Šindelář (Meliš). Rozhodčí: Kropáček, Novák. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Diváků: 800 (vyprodáno). Konečný stav série: 2:4.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Zakonov, Gruber, Beneš, Suchánek, Punčochář - Tokoš, Hemerka, Natov - Sládek, Tomašík, Šebek - Bína, Gapšarík, Pěnička.

Šesté semifinále v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi sledovalo 800 diváků. Vstupenky na sezení se vyprodaly on-line už během středečního večera a zbývající lístky na stání se doprodaly v poledne v den zápasu. 

Plná hala sledovala spíše opatrný zápas, protože Tatran měl postupový mečbol, zatímco Boleslav bojovala o prodloužení série. Atmosféře to ale neubralo, spíš naopak, byla vynikající a oba tábory fanoušků se předháněly v tom, kdo bude víc slyšet. 

Skóre otevíral v deváté minutě střešovický Havlas, na druhé straně proměnil o tři minuty později standardku Tomašík a stav 1:1 vydržel až do prodloužení. 

Rozhodla jediná přesilová hra v utkání, v níž se při trestu Natova trefil Šindelář a poslal tím Tatran Střešovice do BigBoard Superfinále 2023. 

Boleslav nenaváže na předchozích pět účastí v bojích o zlato v řadě a dva mistrovské tituly z minulých dvou sezon. Letos jí patří bronz.