Adam Delong první posilou Bolky!
3. května 2023

Adam Delong první posilou Bolky!

Reprezentační útočník Adam Delong je první hráčskou posilou Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav pro sezonu 2023/2024. Do nového klubu přestupuje po vypršení smlouvy ve Vítkovicích. S Bolkou uzavřel kontrakt do konce sezony 2025/2026.

Šestadvacetiletý Adam Delong nastupuje v nejvyšší soutěži dospělých od sezony 2014/2015, doposud v ní oblékal pouze dres Vítkovic a přestup do Bolky je jeho prvním velkým transferem v kariéře. V reprezentaci dospělých odehrál 52 zápasů s bilanci 31+23. Je účastníkem tří světových šampionátů (2018 - 4. místo; 2021 - 3. místo; 2022 - 2. místo). Hrál také na mistrovství světa juniorů (2015 - 3. místo). 

„S Adamem jsem byl v průběhu sezony v kontaktu, zajímaly mě jeho další plány. Domluvili jsme se, že jeho život a kariéra bude pokračovat u nás v Mladé Boleslavi. Vítkovicím děkujeme za rychlou a korektní dohodu,“ řekl generální manažer Bolky Tomáš Pacák. „Pro Adama je důležitá jeho reprezentační role. Je nutné jeho režim nastavit tak, aby měl vysokou výkonnost, kterou si od něj slibujeme i my v Mladé Boleslavi. Adam by u nás měl mít jednu z klíčových rolí, s čímž se pojí i náročný tréninkový proces. Adam je vystudovaný stavař, dva roky pracuje jako statik a na částečný úvazek by měl pracovat i během angažmá u nás.“

„Bylo to nesmírně těžké rozhodování, trvalo to asi dva měsíce, dennodenně jsem nad tím trávil čas. Nakonec rozhodlo to, že jsem chtěl podstoupit sportovní změnu, ze své strany jsem cítil trochu stagnaci a pod konzultaci s nejbližšími - především přítelkyní - jsem se rozhodl udělat tenhle krok. Věřím, že je správný a že se tu posunu jak sportovně, tak profesně. Jsem rád, že jsme přestup dotáhli,” řekl Adam Delong. Celý rozhovor s novou posilou si můžete přečíst TADY.