Výsledky mládežnických týmů o víkendu 29. a 30. dubna
5. května 2023

Výsledky mládežnických týmů o víkendu 29. a 30. dubna

O posledním dubnovém víkendu se naši elévové účastnili pražského turnaje Tatran Cup. Dva týmy prošly turnajem výborně a drusžvo Black dokonce přivezlo bronzové medaile.

Tatran Cup 2023

Tým Black – 3. místo

Komentář trenéra Martina Miclíka: „Do turnaje jsme šli s jasným cílem – získat medaile… a to se nám podařilo. Co bych chtěl především zdůraznit, je, že florbal je týmový sport a jedině jako tým se můžeme posouvat výše. Občas nás zlobí touha po tom, že si chce každý dát gól Ovšem když tuto myšlenku zaženeme, hrajeme super kombinační florbal – a to je můj trenérský cíl. Důkazem skvělého kombinačního florbalu byl náš jediný soupeř, se kterým jsme prohráli – Tatran Střešovice Red, moc šikovní kluci, kteří měli hlavy nahoře a nahrávali si. Důležité je se nevzdávat, s tím také u našich hráčů bojujeme, ovšem tento turnaj nás naučil, jak důležité je se nevzdávat a bojovat do poslední vteřiny, důkazem toho byl zápas s Kladnem a samotný zápas o 3. místo. Doufám, že kluci si vezmou z celého turnaje tyto dvě věci – nevzdávat se, a především hrát týmově. Když dokážeme tyto dvě věci, posune nás to k lepším výkonům. Děkuji klukům za skvěle odpracovaný, užitý turnaj se super výsledky a krásným třetím místem. Moc se těším na další turnaje.“ 

Tým White – 14. místo

Komentář trenéra Ondřeje Vaňka: „Tým White odehrál v sobotu čtyři zápasy. Začali jsme dobře, silným Gorilám z Plzně jsme díky bojovnosti a dobré mušce dlouho vzorovali. Soupeř ale prokázal kvalitu a zápas vyhrál. S Libercem a Vosami Praha jsme nehráli kombinačně, dobré individuální akce bez kolektivního pojetí hry vedly pouze k porážce a remíze. Ve skupině nám bod k třetímu místu nepomohl. Odpoledne jsme proto nastoupili do čtvrtfinále B proti Dobříši, ve kterém jsme hru nedokázali pozvednout a ve vyrovnaném utkání jsme podlehli.

Nedělní zápas proti Kladnu bílým se zpočátku odvíjel velmi podobně. Bojovnost, individuální snahu jsme nedokázali přetavit v góly, chyběla souhra, finální nahrávka. O přestávce jsme opět pozměnili sestavu a důrazně se zaměřili na kombinaci. Výsledek se konečně dostavil, dobrá hra, dobrý pohyb a zasloužená výhra! V posledním zápase o 13. místo jsme podlehli v poměrně tvrdém utkání Vosám Praha.

Děkuji všem hráčům za výkony, víme, na čem pracovat. Všichni makali a domů si odvezli spoustu modřin. Rodičům patří poděkování za podporu a doprovod dětí na turnaji.“