ŠKO-ENERGO CUP 2023 se bude hrát od 3. do 6. srpna
3. července 2023

ŠKO-ENERGO CUP 2023 se bude hrát od 3. do 6. srpna

I letošní sportovní léto v Mladé Boleslavi bude vyplněné mezinárodním florbalovým turnajem. Předvýběr.CZ Florbal Mladá ho pořádá bez přestávky od roku 2017, z toho od roku 2020 pod názvem ŠKO-ENERGO CUP. Letošní ročník proběhne v Městské sportovní hale od čtvrtka 3. srpna do neděle 6. srpna a obsazení bude opět špičkové.

O trofej z Mladé Boleslavi budou kromě pořádajícího klubu usilovat také tradiční švýcarský účastník Floorball Köniz Bern, semifinalista uplynulého ročníku české nejvyšší soutěže FbŠ Bohemians a slavný švédský klub Warberg IC, který čtyřikrát v historii vyhrál prestižní SSL.

„Těší nás, že i letos nabídneme florbalovým fanouškům nejen z Mladé Boleslavi špičkové mezinárodní zápasy. Köniz Bern a Bohemians se u nás budou připravovat na účast v Poháru mistrů, Warberg je klub s věhlasným jménem usilující o návrat do SSL a co nejlépe se bude chtít předvést i náš boleslavský tým vedený novým koučem Joonasem Naavou. Děkujeme všem sponzorům turnaje v čele s titulárním partnerem ŠKO-ENERGO, které nás dlouhodobě podporuje,“ uvedl ředitel turnaje Tomáš Pacák. Dalšími dlouhodobými podporovateli turnaje jsou také Statutární město Mladá Boleslav a Středočeský kraj. 

Obhájcem triumfu z minulého ročníku je domácí Mladá Boleslav, která vyhrála turnaj už čtyřikrát. Dvakrát se radoval Köniz, který nebude chybět ani letos. Do sedmého ročníku zasáhne už čtvrtý švédský klub - na dřívější účasti IBK Dalen, AIK Innebandy a Linköping Innebandy letos naváže zmíněný Warberg. 

Turnaj se hraje systémem každý s každým v plnohodnotném formátu 3x20 minut čistého času. Prodej vstupenek a permanentek na ŠKO-ENERGO CUP bude spuštěný v průběhu července, všechny zápasy bude možné sledovat také prostřednictvím videopřenosů. 

ŠKO-ENERGO CUP 2023

čtvrtek 3. srpna
18.30 Předvýběr.CZ Florbal MB - FbŠ Bohemians

pátek 4. srpna
18.30 Floorball Köniz Bern - Warberg IC

sobota 5. srpna
15.30 FbŠ Bohemians - Floorball Köniz Bern
18.30 Předvýběr.CZ Florbal MB - Warberg IC

neděle 6. srpna
11.00 Warberg IC - FbŠ Bohemians
14.00 Předvýběr.CZ Florbal MB - Floorball Köniz Bern