PREVIEW: V sobotu venku proti Pardubicím
26. října 2023

PREVIEW: V sobotu venku proti Pardubicím

Boleslav jede napravovat dvě porážky v řadě do Pardubic. Hraje se v sobotu 28. října ve Sportovní hale Dašická od 18.00 hodin.

Fakta o utkání

8. kolo Livesport Superligy

SOKOLI Pardubice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
sobota 28. října, 18.00 hodin, SH Dašická Pardubice 
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Videopřenos na ceskyflorbal.tv.
Rozhodčí: Martin Both, Vladimír Černín

Slovo trenéra před utkáním

Kouč Bolky Joonas Naava: „Poslední zápasy jsme se potýkali s problémy v zakončení, takže to bylo hlavním tématem tréninků tohoto týdne. I když jsme prohráli dvakrát za sebou, myslím, že po první polovině zápasu na Spartě (která nebyl dobrá) jsme hráli docela dobře. xG (očekávané branky) máme v těchto dvou zápasech více než 21, ale reálně jsme dali gólů jen sedm. Znamená to, že jsme si vytvořili spoustu příležitostí, jen to musíme dotáhnout do konce. A zároveň jsme soupeři darovali příliš mnoho snadných gólů.

Je přirozené, že když chcete postavit něco nového, chce to čas a na cestě jsou vzestupy a pády. Co je pozitivní, všechny statistiky ukazují, že jdeme správnou cestou. Také jsme v posledních týdnech skvěle trénovali. Nyní je to do značné míry o důvěře v proces.

Ale zároveň cítím z klubu: pokaždé, když hrajeme, chceme vyhrát. A také cítím, že je to blízko, že najdeme správný způsob myšlení, abychom spojili tyto dvě věci: rozvoj a vítězství. Věřím, že to tak bude v sobotu proti Pardubicím.“

Fakta o soupeři

SOKOLI Pardubice

Umístění v aktuálním ročníku Livesport Superligy: 13. místo, 3 body
Nejproduktivnější hráč v probíhající sezoně: 
Ralfs Polis 13 bodů (6+7)
Trenér:
 Ladislav Štancl

Tři taháky utkání 

Odčinění porážek. Dvě porážky Bolky za sebou. Prvně proti Spartě, následně doma s Chodovem. Tým Joonase Naavy bude mít o motivaci postaráno.

Gólové hody. Pardubice mají 60 obdržených branek a Boleslav stále drží pomyslnou korunu pro superligové krále v počtu vstřelených branek s hodnotou 83 gólů. Poslední vzájemné střetnutí skončilo výhrou pro Bolku 14:3.

Faktor Tomašík. V minulém zápase na půdě Pardubic vstřelil čtyři branky a přidal dvě asistence. V momentální sezoně je na vrcholu bodování v celé Livesport Superlize.

Koho sledovat 

Milan Tomašík (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

Nestárnoucí Milan Tomašík vládne s 24 body superligovému bodování. Navíc se mu v Pardubicích daří, takže vše nasvědčuje tomu, že Tomašík může rozdávat body i radost.

Ralfs Polis (SOKOLI Pardubice)

Historicky třetí Lotyš v Livesport Superlize přišel před aktuální sezonou. Navíc vede bodování v Pardubicích s šesti góly a sedmi asistencemi.

Zpracoval: Karel Schamberger