Výsledky mládežnických týmů o víkendu 28. a 29. října
30. října 2023

Výsledky mládežnických týmů o víkendu 28. a 29. října

O sváteční víkendu hráli naši nejstarší. Junioři si po soubojích s pražskými mančafty odnesli dohromady tři body po výhře nad Chodovem. V sobotu tým Tomáše Feigla nestačil na Bohemians. Své zápasy odehrál také dorost B.

CE liga juniorů 5. a 6. kolo

FbŠ Boheminas DDM Praha 7 - Převýběr.CZ Florbal MB 7:5

Komentář trenéra Tomáše Feigla: „Pro diváka určitě moc pěkný zápas, spousta šancí na obou stranách. Bohužel nás opět dohnal špatný vstup do zápasu, kdy jsme Bohemce darovali spoustu snadných příležitostí ke skórování. Od poloviny zápasu jsme hráli velmi dobře, ale naše koncovka mám zabránila vyrovnat zápas i na výsledkové tabuli. Děkujeme Bohemce za pěknou konfrontaci a divákům za podporu.“

FAT PIPE FLORBAL CHODOV - Převýběr.CZ Florbal MB 6:9

Komentář trenéra Tomáše Feigla: „Dobrý vstup do zápasu, v prvních 15 minutách jsme dominovali ve hře a měli jsme vstřelit více branek. Od druhé třetiny se Chodov dostal do zápasu a začal se tlačit do zakončení. Góly jsme ale dávali my. V poslední třetině šel soupeř do maximálního rizika a dost nás tím trápil. Ve hře pod presem musíme být stoprocentně lepší. Nakonec jsme ho přesto dokázali několikrát přehrát a pohlídali si cenné vítězství. Díky soupeři za zápas, našim hráčům za výkon a divákům za podporu.“

Tabulka CE ligy juniorů vypadá po šesti kolech takto:

UmístěníTýmBody
1FbŠ Bohemians DDM Praha 717
21. SC TEMPISH Vítkovice14
3PSN Tatran Střešovice14
4ACEMA Sparta Praha UNYP13*
5FAT PIPE FLORBAL CHODOV12
6Předvýběr.CZ Florbal MB7
7FBC Liberec7
8Bulldogs Brno7
9FBŠ Hummel Hattrick Brno U196
10Florbal Ústí5
11FBC ČPP Bystroň Group Ostrava3
12FBC Česká Lípa0*

*Odehráno pouze pět zápasů.

Přímá konfrontace v derby proti Liberci

Juniorský mančaft vyrazí v sobotu 4. listopadu pod Ještěd, kde narazí na tým FBC Liberec. Utkání začíná v 14:00 v SH ZŠ Dobiášova Liberec. Půjde o souboj šestého a sedmého týmu tabulky. Oba mančafty mají shodný počet bodů (sedm). Souboj krajů, ve kterém je vždy mnoho emocí, ale také střet aktuálně nominovaných  juniorských reprezentantů. Na straně Liberce obránce Jakub Smutný a útočník Bartoloměj Smolka. Na straně Bolky Jáchym Eliáš, Filip Bergman a Jakub Vařecha.

2. liga dorostenců

SK Florbal Benešov - Převýběr.CZ Florbal MB B 4:5 po nájezdech

Převýběr.CZ Florbal MB B - T.B.C. Králův Dvůr 8:3

Komentář trenéra Jakuba Bíny: „V prvním zápase jsme byli hrozně nedisciplinovaní a skoro polovinu času se v podstatě nehrálo 5 na 5. Hráli jsme více na míčku, ale nedokázali jsme si tvořit tolik šancí, kolik bychom chtěli. Navíc jsme udělali spoustu zbytečných technických chyb a soupeř trestal.

Druhý zápas už byl z naší strany daleko lepší. Zejména první lajna si dokázala tvořit velké množství šancí a hlavně jsme dokázali být produktivní. Příště budeme chtít navázat na pozitivní věci."

Zpracoval: Karel Schamberger