Vítkovice - Boleslav 11:8, souboj o čelo tabulky patřil domácím
4. listopadu 2023

Vítkovice - Boleslav 11:8, souboj o čelo tabulky patřil domácím

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nevyužil příležitost posunout se do čela Livesport Superligy. Po výsledku 11:8 naopak patří vedoucí příčka Vítkovicím, které definitivně rozhodly o svém vítězství na domácím hřišti ve třetí třetině.

1. SC TEMPISH Vítkovice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 11:8 (2:2, 4:3, 5:3)

Branky a nahrávky: 6. Zubek (Matejčík), 12. Palčinský, 24. Kaleta (M. Gattnar), 25. Hubálek (Matejčík), 35. M. Gattnar, 37. Hájek (Fukala), 42. R. Gattnar (Šmíd), 49. R. Gattnar (Hubálek), 52. Sidunov (Kaleta), 59. Matejčík, 59. M. Gattnar - 2. Suchánek (Vařecha), 14. Sládek, 22. Tokoš (Bína), 31. Bína z trestného střílení, 35. Gašparík (Suchánek), 49. Natov (Sládek), 57. Zoufalý z trestného střílení, 59. Tokoš. Rozhodčí: Čížek, Laštovička. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváků: 462.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Zakonov, Suchánek, Punčochář, Besta, Zoufalý, Gruber, Eliáš - Delong, Gašparík, Vařecha - Sládek, Beneš, Natov - Tokoš, Bína, Šebek. 

Boleslavský tým se ve šlágru 10. superligového kola musel obejít bez zdravotně indisponovaného centra Tomašíka, místo něhož trenéři zařadili do elitní formace Gašparíka. 

A právě jeho útok byl na hřišti, když hosté ve druhé minutě otevřeli skóre po rychlé kombinaci směřující ke zakončujícímu Suchánkovi. Vítkovice otočily skóre - nejdřív se v závěru přesilovky trefil Zubek a pak využil špatnou soupeřovu rozehrávku Palčinský. Boleslavi se do první přestávky podařilo vyrovnat na 2:2 zásluhou Sládka, jehož střelu si do vlastní branky srazil gólman Souček.

Přetahovaná pokračovala i ve druhé třetině a podobným průběhem. Brzy po návratu ze šaten se prosadili hosté díky Tokošovi, Vítkovice otočily trefami Kalety a Hubálka v rychlém sledu (4:3). Bína těsně po polovině hracího času vyrovnával blafákem z trestného střílení (4:4). Martin Gattnar trestal boleslavskou chybu na vlastní polovině (5:4), stejně tak Gašparík na druhé straně (5:5), ale na přestávku odcházeli spokojenější domácí, protože Hájek je posunul do vedení 6:5. 

Domácí definitivně zlomili zápas na svou stranu ve třetí třetině, v níž nejprve odskočili na třígólový rozdíl 8:5 a ten průběžně udržovali až do konce. Finální skóre zní 11:8 pro Vítkovice. 

Ohlasy po utkání

Trenér Joonas Naava: „Cítím, že to byl možná nejhorší zápas v této dosavadním průběhu sezony. Nevím, co bylo špatně v naší přípravě, ale moc hráčů dnes nezahrálo dobře a ani my trenéři jsme tomu nepomohli. Dělali jsme příliš jednoduchých chyb, Vítkovice dávaly snadné góly. Musíme si to kriticky zhodnotit a hlavně týmově. Když dostaneme 11 gólů v takovém zápase, je jasné, že to z naší strany nebylo dobré.“

Útočník Jan Natov: „Myslím, že první třetina byla z naší strany celkem dobrá. I když jsme udělali celkem dost chyb, výsledek byl stále 2:2 a dokázali jsme si vytvořit i další šance, které jsme neproměnili. Bohužel, chyby jsme dělali i v dalším průběhu a Vítkovice nás trestaly. V některých momentech byla naivní i naše hra. Proto jsme prohráli.“