Výsledky mládežnických týmů o víkendu 11. a 12. listopadu
13. listopadu 2023

Výsledky mládežnických týmů o víkendu 11. a 12. listopadu

Víkend volna pro naše juniory, jelikož probíhala reprezentační přestávka. Tři naši junioři Jakub Vařecha, Jáchym Eliáš a Filip Bergman vybojovali s národním týmem do 19 let první místo na Euro Floorball Tour ve Švédsku. V Česku se mezitím proháněli mladší hráči v boleslavských dresech. Jak se jim dařilo, se můžete kouknout v souhrnu.

2. liga dorostenců - skupina 3

FBC Kutná Hora - Předvýběr.CZ Florbal MB B 3:7 
Předvýběr.CZ Florbal MB B - Prague Tigers 3:4

Komentář trenéra Jakuba Bíny: "Máme za sebou dva zápasy se silnými soupeři. S Kutnou Horou jsme si vytvářeli velké množství šancí, což je určitě pozitivní. Mohli jsme být lepší v produktivitě a chyběl nám lepší scanning prostoru. Do druhého zápasu, se zatím neporaženým týmem jsme vstoupili velice dobře. Kluci byli nahecovaní a celkově je musím pochválit za samostatnost. Vedli jsme 3:0, ale bohužel se projevila opět naše nedisciplinovanost. Oslabení jsme zvládli bravurně, ale rozhodilo nás to a také to stálo spoustu sil. V dalším průběhu zápasu rozhodla naše rozehrávka, ve které jsme byli velice špatní. Cítil jsem z nás mnohem větší sílu, když jsme byli bez míčku. To musíme určitě zlepšit."

Liga mladších žáků - skupina 3

              Předvýběr.CZ Florbal MB Black - ACEMA Sparta Praha RED 1:4
              Prague Tigers White - Předvýběr.CZ Florbal MB Black 3:3
              Předvýběr.CZ Florbal MB Black - Kanonýři Kladno modří 5:0 
              Naturevia Tatran Střešovice - Předvýběr.CZ Florbal MB Black 5:10

              Komentář trenéra Romana Balcara: „Turnaj s herním progresem jak hrom, zejména pro naše elévky. Začátek byl hodně špatný, s hlavou dole a bez energie a téměř bez střely. Sparta nás trápila dobrým pohybem, tlakem do rozehry a efektivitou střelby. Proti Tigers padlo na střídačce od hráčů něco jako “ty bysme měli dát”, ale o poločase jsme si museli mýt hlavu a ofénovat se, protože jsme prohrávali. Konečná remíza byla alespoň dobrým signálem, že se něco mění, i když jsme hráli ze dvaceti minut tak dvě kvalitně. Pak přišel velký obrat, v kabině jsme si vyříkali téma, které celý tým skličovalo a společně jsme došli k závěru, že vlastně umíme a stačí jenom pracovat. Oslabené Kladno jsme nepustili do hry, i když jsme dělali individuální chyby, tak jsme to vždy odbránili. Závěr proti Tatranu byl famózní a divácky atraktivní. Powerplay soupeře jsme zvládli na výbornou a poslali jsme Tatran domů s desítkou. Hezké druhé místo na turnaji v konečném zúčtování nemůže překonat dobrý pocit trenérů z posunu týmu po mentální stránce.“

              Přebor mladších žáků - skupina 3

              Předvýběr.CZ Florbal MB White - Prague Tigers Orange 3:4
              Předvýběr.CZ Florbal MB White - ACEMA Sparta Praha BLACK 2:4
              Orka Čelákovice White - Předvýběr.CZ Florbal MB White 0:5
              FBC Žraloci Příbram - Předvýběr.CZ Florbal MB White 2:3

              Komentář trenéra Romana Balcara: "Vstup do turnaje proti Spartě a Tigers Praha se nám nepovedl a chvíli jsme se na hřišti hledali. Nepřihráli jsme si a snažili jsme se prosadit individuálně, což nám nešlo. Kluci si sami řekli, že se musíme zlepšit, že bez spolupráce to nepůjde. A světe div se, začalo nám to vycházet. Hrálo se velmi tvrdě a chvílemi  se mi tajil dech, jak jsou na tom hřišti hráči obětaví. Gólman nás podržel a jeden zápas jsme vyhráli dokonce bez inkasované branky. Na závěr turnaje jsme se utkali se žraloky z Příbrami a bylo to drama až do konce, které diváci ocenili potleskem a skandováním. Děkujeme fans z Bolky za podporu v hledišti. Za dvě výhry jsme brali 3. místo a udrželi 3. koš. Příští turnaj bude doma, tak přijďte podpořit svůj tým."

              Soutěž mladších žáků 3+1 - skupina 3

              Florbal MB Akademie Kněžmost - FBC Rakovník B: 7:10
              Tatran Střešovice - Akademie Řepy: 0:5
              Florbal MB Akademie Kněžmost - SK Florbal Benešov žlutí: 4:5



              Komentář trenéra Zdeňka Chlupa: „Na dalším turnaji v Bystřici hráči kněžmostské akademie měli opravdu co slavit. Trenérovi se narodil syn a tým se dočkal prvního vítězství. Fantastičtí rodiče připravili téměř domácí prostředí, vyrobili transparent, přivezli řehtačky a vuvuzely a mohutně podporovali. Stejně tak mohutně se podporovali hráči našeho týmu, který sehrál dvě naprosto vyrovnaná utkání a v jednom zápase poprvé v historii týmu zvítězil. Syn trenéra ještě odpočívá a nabírá síly, aby se mohl přidat k tak fantastické partě, kterou si kněžmostská akademie vytvořila. Momentálně tvoříme cestu slávy, kde shromažďujeme veškerou fotodokumentaci, snažíme se ukořistit nějaký dres z aukce, chystáme se fandit ´´A´´ týmu v nedělním utkání, budeme se fotit v klubových barvách a chystáme se také společně na hokejové utkání Švýcarských hokejových her. Prostě a jednoduše celá parta žijeme sportem. Závěrem musím říct, že vidět po vyhraném zápase u chlapce oči zalité slzami se slovy ,,pane trenére to jsou slzy štěstí´´ Mne v ten moment neskutečně dostalo a ´´o tom to je´´ Celá soutěž pro nás jako nováčky (kteří rovnou naskočili do kategorie mladších žáků, bez předchozích zkušeností) je pro nás nesmírně těžká, ale snažíme se s ní poprat důstojně a hrdě nést klubové barvy.“

              Liga přípravek 3+1 - skupina 3

              Předvýběr.CZ Florbal MB Black - ACEMA Sparta Praha BLACK 3:7
              Floorball Club FALCON black - Předvýběr.CZ Florbal MB Black 8:2
              Předvýběr.CZ Florbal MB Black - FAT PIPE Traverza Chodov 4:5
              Florbalová akademie MB - bílí - Předvýběr.CZ Florbal MB Black 5:6

              Komentář trenéra Václava Mlsny: „Domácí turnaj se nám nepovedl herně ani výsledkově. Bohužel je to odraz tréninků, kde se více zaměřujeme na chování než na florbal. Věřím, že kluky tento turnaj probudí a zjistí, že výhry nepřijdou sami. Že také musejí na tréninku makat a ne dělat blbosti. Chtěl bych poděkovat rodičům za skvělou podporu, za pomoc při pořádání a za napečené dobroty pro hráče a trenéra.”

              Liga přípravek 3+1 - skupina 3

                          Předvýběr.CZ Florbal MB White - Tigers TJ Sokol Nehvizdy 2:12
                          Předvýběr.CZ Florbal MB White - Florbalová akademie MB-zelení 0:4
                          Prague Tigers White - Předvýběr.CZ Florbal MB White 8:3
                          Black Angels mini - Předvýběr.CZ Florbal MB White 7:2


                          Komentář trenéra Václava Mlsny: "Vydali jsme se na turnaj do Letňan. První zápas jsme vedli, ale bohužel ke konci zápasu nám došly síly a prohráli jsme. V druhém zápase jsme byli lepší střelecky, ale bohužel bez výhry. Na výhru si musíme počkat na další turnaj, ale musím pochválit všechny hráče a hráčku za dobré výkony. Rodičům děkuji za pěknou atmosféru."

                          Liga přípravek 3+1 - skupina 3

                                      Předvýběr.CZ Florbal MB Blue - Viking TJ Kobylisy 1:10
                                      OC Šestka Tatran Střešovice - Předvýběr.CZ Florbal MB Blue 7:5
                                      Předvýběr.CZ Florbal MB Blue - Prague Tigers Black DDM Praha 6 3:2
                                      FbŠ Bohemians DDM Praha 7 - Předvýběr.CZ Florbal MB Blue 9:5

                                      Komentář trenéra Petra Novotného: „V pořadí třetí turnaj pro naše nejmenší hráče, opět první starty pro řadu našich dětí. Potkali jsme opět o něco kvalitnější soupeře. U kluků byla často vidět demotivace ze starších soupeřů, což musíme v hlavách změnit a brát to jako výzvu. Jelikož je o gólmanský post velký zájem, protočili jsme v bráně čtyři brankáře. Ve čtvrtém zápase už byla znát velká únava, za což jsem moc rád. Kluci strávili skoro celý turnaj v pohybu (i mezi zápasy), takže bylo jasné, že se to v utkáních projeví. Moc díky rodičům. Pomáhali na střídačce, s úklidem haly a paní Mlejnková upekla klukům výborný perník.“

                                      Liga přípravek 3+1 - skupina 3

                                                  FBC Kutná Hora - bílí - Florbal MB Akademie Kosmonosy 4:6
                                                  Florbal MB Akademie Kosmonosy - Tigers TJ Sokol Nehvizdy 1:4

                                                  Floorball Club FALCON blue - Florbal MB Akademie Kosmonosy 5:3


                                                  Komentář trenéra Jakuba Bíny: „V neděli 12. listopadu se konal další turnaj florbalových přípravek. Přivítala nás velmi moderní hala se skvělým zázemím. Akademie Kosmonosy sehrála celkem tři zápasy s týmy Floorball Club FALCON blue, FBC Kutná Hora-bílí a FBC Pitbulls Kolín-zlatí. Naše přípravka šla do každého zápasu s plným nasazením a na palubovce ze sebe nechala úplně všechno. V prvních dvou zápasech jsme svou jasnou převahu potvrdili i výhrou s vysokým skóre.
                                                  Nejtěsnější výhru 3:2 naši hráči vybojovali v zápase proti FBC Pitbulls Kolín-zlatí. Tento zapas byl velmi vyrovnaný a provázelo ho napětí od samého začátku až do poslední vteřiny. Akademie Kosmonosy si po třech výhrách odvezla zasloužené první místo. Ve hře byl vidět velký posun v bránění a na míčku jsme byli daleko nebezpečnější. Dobře jsme využívali velikost hřiště a roztahovali hru a dokázali soupeře přehrát jednoduchou přihrávkou."

                                                  Zpracoval: Karel Schamberger